6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: M60 A&K

material realizat de
Radu Bogdan
9th Brigade

Scurt istoric

Cautarile pentru o mitraliera 7.62 mm mai usoara au inceput spre sfarsitul anilor 1940, designul intial includea imbunatatirile altor mitraliere ale vremii, ca MG42 si FG42.

Projectul M60 a fost destinat sa inlocuiasca M1918 BAR (Browning Automatic Rifle) in rolul de SAW (squad automatic weapon).

M60, la inceput cunoscuta sub numele de United States Machine Gun Caliber 7.62 mm M60, apartine categoriei GMPG (general purpose machine guns), si foloseste cartuse 7.62x51mm NATO pe o curea din M13 Link dezintegrabila.

Arma a fost introdusa in 1957, fiind folosita de intrega armata americana, fiind in in folosinta in armatele altor state. Armata americana a inlocuit M60-ul cu M240 si M249 incepand cu anii ‘80.

Arma este folosita in general montata pe vehicule, elicoptere sau de echipe de 2-3 oameni. Datorita greutatii si consumului ridicat de munitie, este foarte dificil ca un singur soldat sa transporte atat arma cat si munitia.

Date generale:

 • M60E4 (MK43 MOD 0 Light machine gun):
 • Short barrel — greutate: 10.2 kg; lungime: 95.8 cm
 • Long barrel — greutate: 10.5 kg; lungime: 108 cm
 • Assault barrel — greutate: 9.66 kg; lungime: 94.0 cm
 • Latime: 12.2 cm
 • Greutate replica : 8.20 kg

Aceasta replica nu este o copie a M60-ului VFC sau STAR, A&K prezentand un design propriu. Toate piesele din metal prezente la M60-ul real sunt prezente si la aceasta replica, valabil si pt piesele din plastic. Încarcătorul are o capacitate de 3000 de bile, este alimentat direct din bateria replicii, alimentarea fiind sincronizată cu trăgaciul.
Greutatea este cu apx 1kg mai mica fata de A&K M249.

Prezintă un potenţiometru pentru ajustarea cadenţei, situat în faţă, sub teava.  In cutie exista o piesa care inactiveaza potentiometrul lasand arma pe rata maxima,  fixa. Înălţătorul este reglabil pe verticala si orizontala.

Incarcatorul este unul standard, de priza, de 9.6V 300mAh. Bateria este no-name de 9.6V 1200mAh.

Prezinta toate elementele de Trade Mark vopsite in alb.

Replica vine cu un bipod reglabil cu 3 pozitii, pliabil sub teava. Sistemul de fixare este simplu si fixeaza destul de bine picioarele bipodului. Pentru a trece dintr-o pozitie in alta se trage de piciorul bipodului pentru a elibera piedica.

Siguranta este ambidextra, insa este realizata din naylon, insa mai putin dur comparativ cu gripul.

Sistemul de schimbare a ţevii este asemanator celui real, uşurand dezasamblarea replcii pentru intretinere sau upgrade.

Inaltatorul spate este reglabil pe verticala si orizontal si se poate plia.

Sistemul de mentinere a pozitiei inaltatorului va lua foarte usor vopseua de pe acesta dupa cateva folosiri, dupa cum se vede mai jos.

Gearboxul este tip CA M249, prezentand sistem de schimbare rapida a arcului. Viteza dezvoltata este de 115 mps cu un arc M140 (Element). Problema diferentei de viteza nu este datorata etanseitatii grupului de aer, ci compresiei insuficiente a arcului.

Daca se incearca impingerea spring guide-ului va rezulta ruperea dintilor pistonului sau sector gear-ului.

Manerul de transport este asemanator celui de la M249. Nu este recomandat transportul armei de acest maner, nu pare foarte solid. Poate fi pliat fie in stanga fie in dreapta.

In partea din fata arma prezinta un grip, asemeni celui din spate, nu prezinta capac la partea inferioara, fiind goale pe interior. Problema se poate remedia prin umplerea spatiului gol cu Poxilina sau silicon, atentie la spatiul prin care se scoate surubul de fixare a gripului spate. Gripul din fata este turnat impreuna cu scutul termic.

In partea din spate prezinta o piesa pliabila pentru sprijinirea pe umar. Aceasta se pliaza foarte bine in jurul patului armei.

Incarcatorul se monteaza prin doua benzi de velcro pe suportul de metal – care nu pare foarte solid in comparatie cu restul armei - fixandu-se cu o banda velcro cu scai. Incarcarea bilelor poate fi setata : sincron cu tragaciul sau non-stop. Reglarea modului de incarcare se face printr-un buton, accesibil doar prin scoaterea incarcatorului din aparatoarea textila.

Furtunul de incarcare a bilelor este din otel, in capat prezentand o piulita ce fixeaza capatul furtunului la arma. Atentie la piesa din metal de la capatul furtunului, care se introduce in arma, are tendinta de a se desfileta.

Bateria este adapostita in husa de protectie sI fixare a incarcatorului, intre aceasta si suportul de metal al armei. Spatiul mare face posibila montarea oricarui tip de baterie.

Firele de alimentare pot fi pliate sub banda de velco care tine capacul inchis.
Capacul incarcatorului este mentinut inchis de 2 arcuri destul de puternice.
Pentru a monta incarcatorul se recomanda ridicarea partii de sus si a suportului de gloante false, altfel spatiul disponibil pt infiletarea alimentarii cu bile, este foarte redus.

Accesul la partea mecanica si electrica a incarcatorului se face prin partea inferioara a acestuia, dupa ce se scot cele 4 suruburi de fixare a capacului.

Charging handdle-u nu are arc, odata tras trebuie impins la loc. Prezinta insa un arc in interior, pozitionat vertical, care il tine pe loc.

Datorita jocului pe care il are piciorul drept al bipodului, vopseaua de pe corp se ia foarte usor. Locul poate fi protejat cu o bucata de banda.

Exista o problema la unele replici cu imbinarea dintre jumatatea anterioara si posterioara, imbinare realizata de 3 suruburi. Aceste suruburi fie se slabesc fie li se duce filetul si poate apare un joc la imbinare ce va afecta air nozzle-ul. Remedierea poate fi facuta prin schimbarea suruburilor si montare de piulite pe interior.

Sling mount-ul din fata nu este foarte solid si se indoaie relativ usor.

Exista suport pentru atasarea unei curele de gloante false de 7.62.


Sursa - teamstrikers.com

Hop-up-ul se acceseaza prin ridicarea partii de sus, realizata din metal. Partea de sus prezinta o clema pe partea dreapta, fixand-o foarte fix.Hop-up-ul este bine fixat in partea din fata. Nu prezinta joc, doar impingere antero-posterioara datorita unui arc.

Pro:

 • realizata din metal
 • trade-markuri
 • partea de sus din metal
 • bipod inclus
 • sistem de schimbare rapida a aruclui
 • greutate mai mica
 • potentiometru pentru cadenta
 • pret scazut

Contra:

 • imbinare posibil defectoasa intre partea din fata si cea din spate
 • folosirea neeficienta a arcului
 • sling-mount
 • carrying handle
 • nici unul din grip-uri nu prezinta capac
 • nozzle de plastic
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate