6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Atelier 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Fa si Tu: Amortizor

material realizat de
Alex V.

Introducere

Dupa multa cercetare si vizionare pe youtube m-am gandit sa incerc sa fac si eu un amortizor improvizat pt AUG-ul meu sa vad daca are vre-un efect sau nu! Vreau sa precizez ca "tutorialul" asta e cam greu de refacut identic deoarece materialele folosite sunt aleatorii, ce-am gasit prin casa sa se potriveasca asa ca sansele sunt mici sa gasiti exact aceleasi materiale dar dupa cate am observat si eu din alte tutoariale, principiile si ideile conteaza, in rest fiecare asambleaza cum poate.

Pasi de urmat

Bun, sa incepem. In primul rand amortizorul acesta l-am construit cu doua camere de expansiune, in special din cauza montajului pe arma (am vrut sa-l fac in asa fel incat sa pot sal pun si sa-l dau jos peste flashhider si totusi sa fie robust si fix), asa ca teoria este in felul urmator: teava subtire intra aproape fix peste inner barrel-ul armei (care in cazul meu este una cu 50mm mai mare ca cea originala), teava putin mai mare intra la fix in flashhider iar tubul din PVC de 32mm le inglobeaza pe toate. astfel prima camera e intre cele 2 tevi micute, cam de 1.5mm camera, iar cealalta intre Tub si teava mare.

airsoft, amortizor, home-made

Nu am mai facut poza ca din pacate am uitat dar am gaurit teava micuta ca pe o felie de cas, similar cum am gaurit teava putin mai mare (poza putin mai jos, ajungem si acolo imediat), dupa care am infasurat o folie dintro bucata de hartie igienica, lipita in cateva puncte cu superglue, nu foarte stramt.

airsoft, amortizor, home-made

Apoi am masurat ochiometric unde este parametrul de gaurit teava mare, am marcat si am inceput sa gauresc, pima data impuns cu un varf de foarfeca...

airsoft, amortizor, home-made

...iar apoi in increment gaurit cu bormasina.

airsoft, amortizor, home-made

Acum am imbinat cele 2 tevi, asigurandu-ma ca liniile gaurilor dintre cele doua sunt paralele, ca aerul sa treaca usor prin amortizor. La caput cu surubelele am folosit o piulita care se potrivea pefect intre cele doua iar la celalat capat (din motive de mobilitate) am folosit banda adeziva lipita pe teava mica pana intra frumos in cea mare.

Ca o precizare, cele 2 surubele vor intra prin flashhider care e taiat la mijloc si permite intrarea acestora (iar cand ajung in capat flashhiderul se ingroseaza astfel surubelele se fixeaza mai tare cu cat sunt impinse mai mult).

airsoft, amortizor, home-made

In urmatoarea poza avem un layout la partea care intra in arma a amortizorului. adica cele 3 tuburi vor intra in tubul mare PVC si ansamblul tevilor prin acestea. Primul capac (ca defapt asta e) cel transparent e gaurit la exact aceasi dimensiune ca cea mai groasa parte a flashhiderului, care defapt sunt 3 parti, botul, mijlocul, si fundul acestuia au aproape aceasi dimensiune iar capacul asta e menit sa culce pe fundul lui..

Tubul galben e un despartitor care nu atinge nici o parte din arma, iar tubul alb e la fel gaurit ca si capacul, dar cu 2 shanturi taiate pe unde vor venii suruburile, astfel fixand ansamblul care intra pe teava armeri cu tubul pvc (ca atunci cand scot amortizorul din arma sa nu raman cu tubul pvc in mana si restul sa fie blocat in flshhider). De asemenea pe ansamblu mai este un capac (albastru) care e fixat pe teava mare si intra fix, in tubul pvc, pozitionat in asa fel incat cand amortizorul e introdus in flashhider acesta pupa gura flashhiderului si gura tubului alb (care e peste flashider).

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, amortizor, home-made

Apoi am marcat pozitia exacta a acestor 3 elemente in interiorul tubului PVC si am inceput sa le fixez cu superglue. Incepand cu tubul alb urmat de cel galben si in final capacelul la care am aplicat un strat de lipici si la gura acestuia.

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, amortizor, home-made

Apoi am introdus ansamblul tevilor care sta fixat din cauza capacului albastru ce il tine centrat si fix si suruburile care intra exact pe santurile tubului alb.

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, amortizor, home-made

A venit momentul sa introducem materialul care produce amortizarea si anume vata. am introdus vata pe partea cealata a amortizorului nu foarte presat dar nici foarte lejer. In total cred ca a intrat aproximativ 10cmx5cm de grosime 2cm, vata.

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, amortizor, home-made

Cand vata a ajuns aproape de gura tubului am introdus ultima piesa din ansamblu si anume tot un capac ca si cel albastru dar care l-am gaurit putin mai subtire astfel incat teava mare sa fie blocata de acesta iar cea mica sa treaca prin (astfel cand imping amotizorul inauntru capacul s tina contra tevii mari care opune rezistenta cand intra in flashhider). Si acesta desigur lipit cu superglue.

airsoft, amortizor, home-made

Iar in final am umplut locul care a ramas un doua role de burete care se gasessc in carcasele cilindrice de CD-uri, taiate corespunzator si lipite de capac si intre ele.

In final, am am vopsit toata chestia negru mat (in poza e metalic dar va fi mat in curand, nu se poate altfel )

Am facut si un paint rapid sa ilustrez exact cum sunt asezate in interior toate cele...:

airsoft, amortizor, home-made

Produsul final

Acum sa vorbim de efecte. Sincer, pt AUG se aude diferenta iar un test de inregistrare si analizare in program de muzica mi-a demonstra ca scade zgomotul cu cativa decibeli, mai ales acel "PAC" care e transformat intr-un "DUF" sa zicem asa.

Am atasat un mp3 cu inregistrarea, prima runda de trageri (4) e fara amortizor, urmatoarea (de 3) e cu acest amortizor) iar ultima (de 4 trageri) e cu un alt amortizor cu o singura camera de expansiunea care l-am facut sa testez conceptul.

Din cate am citit am inteles ca acesta scade putin viteza armei, cam cu 10-12fps deci nu f multi m/s. In rest nu am auzit de alte riscuri sau deficiente care le-ar putea cauza acesta, dar pana nu-l testez la urmatorul joc, mai multe nu va pot spune.

A si ca sa inchei, amortizorul se introduce pe arma prin impingere peste flashhider posibil doar in 2 pozitii datorita suruburilor care trebuie sa intre pe canal, si se fixeaza in functie de cat de tare il impingi, iar cand este introdus si fixat (nu trebuie impins f tare) e perfect fix, nu joaca, nu se invarte, e parte din arma, ca pana la urma se tine in 4 puncte, inner barrel, interior flashhider si doua fixari pe suprafata acestuia, deci perfect :D

Si in final, LOOKS! sincer mie imi place la nebunie!

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, amortizor, home-made

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate