6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: PDW 36/KWA G36 review

material realizat de
Ruairi & Dasher

Specificatii tehnice

  Arma reala Replica de airsoft
Calibru 56x45mm 6mm
Mod de operare Gaz, bolt rotativ Electrica, baterie mini-type
Lungime 720 mm extinsa,
500 mm cu patul strans
715 mm extinsa,
500 mm cu patul strans
Lungimea tevii 228 mm 247 mm
Greutate 2,8 kg 2,75 kg
Capacitate magazie 30 gloante 470 bile
Cadenta de tir 750 gloante/min -
Viteza initiala a bilei   (0,20 g) 120 m/s
Motor   EG1000 AK type
Gearbox   Versiunea 3
Calibrul tevii   6.04 mm
Mod de tragere Semi/Automat Semi/Automat

Istoricul

Heckler und Koch G36 este o arma de asalt, conceputa ca  si proiectul  HK-50 in 1990. Motivatia din spatele acestui proiect era ca Bundeswehr-ul (Armata Germana), dupa anularea mai vechilor proiecte G11 si G41 , a ramas in dotare cu mai vechiul model de pusca G3, deja demodat, si fara o arma de asalt compatibila  cu standardele moderne ale NATO. In felul acesta, deja faimoasa companie  Heckler & Koch, a fost angajata sa dezvolte un model nou de pusca de asalt,  atat pentru uzul Armatei Germane cat si pentru export. Noul model, de calibrul  5.56mm a fost adoptat de Bundeswehr in 1995. In 1999, Spania adopta si ea o veriune usor modificata, varianta de export G36E ca si arma de asalt standard pentru infanterie. G36 este folosita in intreaga lume: dintre utilizatori  amintim departamente ale politiei britanice si din US, SAS si GSG9. 

Este o arma de calitate, precisa, fiabila si simplu de utilizat, atat in operare cat si in mentenanta..Este disponibila intr-o mare variatate, de la G36C (varianta cu teava scurta Commando), pana la varianta standard cu teava lunga G36. A existat si o varianta SAW (squad automatic weapon-mitraliera usoara) MG36, nu a fost un proiect de durata si nu a intrat niciodata in productia de serie.

Majoritatea partilor externe ale G36 sunt construite din polimeri ranforsati, cu insertii de otel pentru rezistenta acolo unde este cazul.

Pusca de asalt HK G36C 'Compact' sau 'Commando', cu  Picatinny rail-uri optionale pe partea frontala.  

G36C este renumita datorita ergonomiei specifice, datorita aparitiei in numeroase filme si jocuri pe calculator.
Sursa: worldguns.ru

Prima impresie

Pusca de asalt G36 este fiabila, usor de manuit, extraordinara in spatii mici, reprezentand completarea ideala pentru un echipament Bundeswehr. Este usor de personalizat cu accesorii existente pe piata, dupa gustul si bugetul fiecarui utilizator. Prin bunavointa celor de la airsoft.ro, am primit o replica de PDW36.

Functionare si prezentare generala

Replica celor de la ASG, ditribuita in Romania de airsoft.ro, este de fapt un model produs de KWA si rebranduit de cei de la Action Sport Games. Este o achizitie ideala pentru un incepator care cauta un model solid si fiabil. Vine “din fabrica” gata upgradata la 120 m/s, are un gearbox ranforsat, bucsi de 8mm si de 9 mm, intr-un cuvant pregatita si pentru o baterie Li-Po.. Prin bunavointa celor de la airsoft.ro, am primit o astfel de replica pentru un review.

Cutia, cu logo-ul ASG (asemanatoare ca grafica si culori cu cea a Defenderului M4, prezentat intr-un numar anterior), contine replica, manualul de utilizare, un incarcator high-capa, de 470 bile, o tija de curatat, un dop rosu (foarte util, care serveste la protejarea tevii de praf si impuritati atunci cand replica este depozitata). Manualul desi in format mic, este plin de informatii si ilustratii clare, care pot lamuri un incepator despre replica achizitionata si intretinerea ei.

Replica este bine realizata, este construita dintr-un abs solid, bine detaliata si finisata.. Partile metalice sunt catarile, tragaciul, selectorul de tir, ascunzatorul de flama, teava externa, butonul si dispozitivul care rabateaza patul, placuta care acopera reglajul hop-up si cele trei railuri mici de pe foregrip. Exceptand parghia de armare care la arma reala e metalica, totul e replicat perfect.

Replica este saraca in marcaje, in locasul destinat marcajelor la arma reala, apare scris cu vopsea alba, PDW36, Cal. 6mm si logo-urile de la ASG, KWA si Federatia germana de airsoft. Sunt si 2 stickere: Made In Taiwan si unul cu MAX 1.5 Joule, amandoua usor de inlaturat..

Catarea din fata nu este reglabila. Cea din spate este reglabila cu o cheie imbus in inaltime. Are 2 pozitii,  gaurile din ea sunt diferite ca si diametru, cea mai mica permite lovituri mai precise si e pentru distante mai mari, iar cea mare in diametru e pentru lovituri pe distante mici.

Hop-upul se regleaza astfel, se trage parghia de armare, ambidextra, deschizand trapa de expulzare a cartuselor, cu parghia mentinuta trasa, ai acces la sistemul de hop up, reglajul se face rotind de acea rotita in sus pentru hop sau jos pentru 0. Capacul trapei este metalic, un lucru diferit fata de alte G36-uri vazute pana acum, de JG sau Tokyo Marui. Atunci cand este trasa parghia de armare, aceasta placuta scoate un clinchet placut.

Selectorul de tir este si el metalic, ambidextru, face un click in fiecare din cele 3 pozitii, marcate cu vopsea alba si rosie ca si la arma reala.

Locasul pentru magazie este curat, fara urme de bavuri. Magazia este dintr-un plastic negru, usor translucid, in ea se pot vedea bilele. Marcata cu KAL 6 MM , in ea incap 470 bile.

Bateria se monteaza in partea din fata prin desfacearea manerului fata. Foloseste o baterie mini-type, eu am utilizat-o cu o baterie de 9.6V, 1500mah. Din pacate ca si la alte replici de G36, in front grip nu incape o baterie mai mare.

Gearboxul si angrenajele sunt ranforsate, bucsi de 8mm si de 9 mm cu rulmenti, cap piston din aluminiu, resort de 120 m/s, ghidaj resort cu rulmenti. Motorul este de tip high-torque 1000rot/min. Poate folosi fara probleme si o baterie Li- Po.
           
Performante

Am avut ocazia sa ies cu aceasta replica la 2 jocuri. Ce m-a impresionat la ea? modul de functionare al gearboxului, un sunet curat, atat pe foc cu foc cat si pe foc automat, care iti da senzatia aceea de fiabilitate. Este compatibila cu incarcatoare de Classic Army, Jbu sau Marui, astea cel putin am avut ocazia sa le probez si functioneaza fara mis-feed. Avand in vedere ca nu are o teava de precizie are un grupaj destul de bun, mai bun decat la M4 Defender, care se mentine si la distante mai mari. Raza efectiva, mi s-a parut putin cam mica pentru 120m/s, lucru usor remediabil printr-o teava de precizie si eventual o garnitura de hop up mai de calitate, desi garnitura originala pare sa isi faca treaba bine. Teava este stoc de 6.05mm si astfel se explica grupajul destul de bun. Interesant cei de la PDI sustin ca 6.05mm este diametrul care ofera un balans perfect intre distanta efectiva si precizie.

Cronografiat un PDW36, folosind bile de 0.20g, cu hop-up-ul dat la 0, scoate urmatoarele valori:

 1. 119 m/s
 2. 118 m/s
 3. 119 m/s
 4. 118 m/s
 5. 117 m/s
 6. 119 m/s
 7. 118 m/s
 8. 118 m/s
 9. 119 m/s
 10. 119 m/s

Concluzie

Replica, PDW36 de la ASG, este binevenita in “arsenalul” oricarui impatimit al airsoftului, la un raport pret calitate foarte bun. Este atent lucrata, solida si bine intretinuta ar trebui sa isi arate si fiabilitatea in timp. Cu siguranta punctul forte al acestei replici este gearboxul, pregatit pentru baterii Li-Po si care poate suporta cadente mari de tir. La fel exteriorul cu toate finisajele sale. Desi este construita din abs, PDW36, este una dintre cela mai solide replici de airsoft.

           

Pro

 1. calitatea finisajelor
 2. precisa si puternica
 3. desi din plastic, este construita solid.
 4. un raport excelent calitate/pret, in Romania este disponibila la pretul de 952 ron de airsoft.ro
 5. gearboxul ranforsat cu toate componentele lui, in care nu prea ai motive sa umbli
 6. fibilitate si performanta excelente pentru o arma stoc
 7. trei railuri metalice pe care se pot monta accesorii

Contra

 1. pachetul nu contine si o baterie
 2. ii lipsesc trademarksurile
 3. incarcatorul este translucid
 4. spatiul din locasul bateriei nu permite montarea unei baterii mai mari de 9.6V, 1500mah

Replica poate fi achizitionata de pe airsoft.ro la pretul de 952 lei.

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate