6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Echipament Tactic 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Despre Bonnie Hat

material realizat de
Ruairi

Definitie si descriere:

O palarie boonie este o palarie cu boruri largi, folosita in principal de fortele armatei. Are un design similar cu palaria bucket (cea cu borurile mai mici si orientate in joc), doar ca in cazul bonnie, borurile sunt mai largi, un pic mai groase si mai rigide.. De obicei o bucata de cordura sau alt material mai rezistent este cusut de jur-imprejurul calotei palariei, creeind niste bucle sau inele , concepute pentru a agata in ele frinze si diverse elemente de vegetatie.  Este prevazuta si cu o curelusa, ce se strange cu un inel de piele sub, asigurand stabilitate. De o parte si de alta a calotei palariei exista 4 gaurele pentru ventilatie, 2 pe o parte si 2 pe cealalta. Aceste gaurele sunt prevazute cu plasa prinsa cu un nit. Anumite modele au si o capsa in lateral, care fixeaza un bor al palariei in stilul palariilor australiene. Se mai numesc si palarii de tufis sau jungla (bush hat sau jungle hat). 

Un scurt istoric:

Armata australiana, a folosit un tip asemanator de palarie, cu boruri mai largi, in ambele razboaie mondiale.  Acest tip de acoperamant de cap nu a fost popular printre trupele australiene, care in principal foloseau palariile de fetru australiene pe care.le aveau in dotare. Palariile boonie, aflate in dotarea armatei australiene in prezent sunt in culori Auscam si desert Auscam. Sunt folosite pe o scara larga si exista in dotarea fiecarui om din fortele militare austrailene.

boonie hat

Palaria Boonie  a fost introdusa oficial in echipamentul fortelor armate ale SUA, in timpul razboiului din Vietnam.  Corpul Beretele verzi a inceput efectiv sa le poarte in teren, alaturi de armata Republicii Vietnam si fortele australiene.  Initial in culori de camo tigerstripe, erau achizitionate local in Nam, pt ca erau facute de croitori locali din ramasite de material si resturi de uniforme tigerstripe.

In 1967, armata SUA, a inceput sa distribuie soldatilor, aceste palariute boonie, ca si palarie pt jungla cu plasa de tantari ("Hat, Jungle, with Insect Net" dupa cum scria pe eticheta), facute din bumbac, rezistente la vant, in culori olive, tigerstripe si ERDL. Erau menite sa suplimenteze si sa inlocuiasca vechile sepci de patrula si de baseball, ce erau deja in serviciu inca din al doilea razboi mondial. A fost primita foarte bine de catre trupe si a gasit un loc permanent in uniforma tuturor serviciiler armatei SUA. A primit foarte putine modificari in aceste ultime decenii, fiind inca in serviciu in campurile de lupta moderne alaturi de sapca de patrula.: Palaria Boonie  militara SUA vine intr-o mare varietate de camuflaje: M81 woodland, desert 3 culori, ACUPAT, ambele versiuni de desert si padure ale MARPAT si ABU pattern folosit de aviatie. De obicei se poarte cu o mica insigna in partea din fata, care arata rangul celui care o poarta.

boonie hat

Bundeswehr, fortele armatei germane o folosesc, doar pt trupele aflate in misiuni in afara tarii: Kosovo, Iugolavia, Irak, Afghanistan. Culorile sunt flecktarns sau tropertarn.

boonie hat

Scop:

Palaria Boonie a fost creata pt a fi folosit de catre soldati in timpul luptelor – ca o alternativa pentru sapca de patrula. Apara de ploaie, vant, soare si initial era prevazuta cu o plasa anti tantari. Acopera foarte bine fata celui care o poarta si il ajuta sa treaca neobservat in vegetatie. Inelele din cordura cu care estre prevazuta calota palariei, permit agatarea de frunze si crengute care ajuta mai mult la camuflaj in vegetatie..
Cand nu este utlizata se poate plia, astfel incat ocupa un loc mic in bagaj sau un buzunar de pe echipamentul tactic. Este excelenta in conditii de soare puternic sau ploaie.

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate