6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Accesorii Replici 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: Call Of Duty NVG

material realizat de
Ghost Leader

De cand am aflat ca pachetul Prestige al “Call of Duty” include o pereche de Ochelari Night Vision mi-am spus ca trebuie sa am acesti ochelari. In acelasi timp mi-a fost foarte greu sa nu fiu sceptic legat de calitatea si bineinteles de functionalitatea lor. Cateva saptamani mai tarziu am ridicat de la posta pachetul mult-asteptat.

Cred ca aproape fiecare jucator de airsoft a visat cel putin odata la o pereche de ochelari care sa ii dea puterea de a vedea in bezna deplina. Este posibila realizarea acestei fantezii la un bun raport pret/calitate? Raspunsul este undeva la mijloc.

Prima impresie

Ochelarii vin intr-o cutie neagra in care mai gasim un cap din plastic pe care ochelarii se pot expune si bineinteles jocul Call of Duty: Modern Warfare 2, un bonus binevenit (de fapt ochelarii vin ca bonus la joc, insa eu am cumparat jocul doar datorita ochelarilor).

night vision googles

Totul este bine impachetat si da impresia de calitate. Nici nu imi amintesc cand mi-am pierdut ultima oara rabdare ca nu reusesc sa despachetez ceva suficient de repede.

La final insa, printre pungi antisoc, sarme si cartoane, aveam pe masa un NVG (acronimul de la Night Vision Googles), un cap de plastic si un joc. La prima vadere totul da aceasi impresie de calitate ca si ambalajul.

Teste in Teren

Ochelarii sunt realizati din diferite tipuri de plastic, insa din cate am vazut sunt destul de rezistenti la socuri. Realizarea lor a fost facuta in colaborare cu Infinity Ward si runt o replica fidela a NVG-ului folosit in joc. In constructia lor sa avut in vedere cat mai putine parti mobile, lucru ce ii face mai robusti.

night vision googles
night vision googles
night vision googles
night vision googles
night vision googles
night vision googles

Sunt deosebiti de usori, o surpriza placuta avand in vedere dimensiunile lor. Avem ochelarii propriu-zisi si carcasa unde se tin 5 baterii AA. Cele doua parti componente sunt conectate prin cureluse reglabile de cauciuc care tin intregul dipozitiv  pe capul utilizatorului. Curelele din lateral mi s-au parut destul de lungi, insa cea de pe cap mie mi-a venit la limita. Ma gandesc ca pentru cineva cu capul mai mare, lungimea acelei curele ar putea ridica niste probleme. Partea care vine lipita de piele este dintr-un cauciuc moale care face destul de comoda purtarea lor, chiar si perioade mai mari de timp.

Desii citisem, inainte de a-i cumpara, evaluari despre ei pe internet… abia in momentul in care le-am pus baterii si i-am pornit am inceput sa cred ca de fapt chiar functioneaza si nu sunt doar asa de forma.

Folosirea lor in plina lumina a zilei nu ii afecteaza in vre-un fel si nici nu te orbesc.

Tehnologia folosita

Dispozitivele de vedere pe timp de noapte folosite de armata au la baza o tehnologie pe fosfor. Chiar si cea mai slaba sursa de lumina care intra prin lentilele dispozitivului, vine in contact cu un ecran de fosfor. Parciculele de fosfor sunt activate de particulele de lumina si rezultyatul este o lumina intensa de culoare verde. Practic informatiile vizuale transportate de lumina slaba sunt transferate particulelor de fosfor si rezultatul este aceasi imagine, doar ca la o intensitate luminoasa mai mare.

Spre deosebire de tehnologia mai sus descrisa, ochelarii din pachetul Call of Duty folosesc tehnologia infra-rosu. Un set de diode IR inunda mediul cu lumina IR, invizibila de altfel pentru ochiul uman, care este captata de catre camera IR montata pe ochelari. Imaginea este trimisa de la camera la un ecram mare pozitionat in fata ochilor tai, pe care vezi ceea ce vede si camera. Desii vezi cu ambii ochi, vederea este destul de monoculara si ia ceva timp pana ai si perceptia adancimii la ceea ce vezi.

Dincolo de diferenta de claritate, armata prefera tehnologia bazata pe fosfor deoarece la aceasta nu exista limita a campului vizual. Orice lumina poate fi captata, inclusive de la kilometric departare, de la stele sau luna. La tehnologia IR poti sa vezi doar ceea ce este iluminat cu o lampa IR.

Un alt aspect este camuflajul. Cu tehnologia IR este ca si cum ai merge cu o lantern foarte puternica pe cap, care desii este invizibila pentru ochiul uman, oricine are o alta camera IR, te poate vedea destul de usor. Fosforul doar recepteaza lumina fara sa ilumineze, lucru care ii permite sa ramana ascuns in intuneric.

Pe terenul de joc, acesti ochelari pot oferii un avantaj tactic superior… cu conditia ca doar echipa ta sa aiba ochelari pentru vedere pe timp de noapte, altfel este ca un joc cu lanternele aprinse.

De ce am insistat  pe diferentele dintre cele doua tehnologii? Tehnologia IR afiseaza nativ imaginile in gama alb-negru, insa scopul acestor ochelari fiind sa imite o tehnologie militara, printr-o apasare de buton, imaginea se transforma in nuante de verde, alb si negru. Aceasta posibilitate este de apreciat.

night vision googles

Ecranul destul de mare poate fi vizionat prin doua lentile reglabile in functie de distanta dintre ochii utilizatorului. In fata, avem un reglaj pentru focalizarea imaginii.

Langa butonul pentru aplicarea filtrului verde sau revenirea la spectrul alb negru al imaginii mai avem un buton care face trecerea de la un mod economic la un mod turbo al diodelor IR. Diferenta dintre ele, pe langa consumul de energie, este faptul ca una nu este vizibila ochiului uman iar una se vede ca un cerc de culoare rosie.

Per ansamblu, mi se pare o jucarie care e bine de luat cu tine la jocurile de noapte, cu conditia sa mergi incet pentru a avita accidente inutile. Pretul mi se pare putin cam mare. Pe de alta parte, am avut ocazia sa fac comparatie cu alte cateva versiuni civile de binocluri si monocluri pentru vederea pe timp de noapte si nu am sesizat diferente majore la claritate, decat la raza si poate rezistenta. Comparativ cu pretul acelor dispozitive, aceasta jucarie mi s-a parut un targ bun, chiar daca aproape 500 Ron nu sunt de aruncat pe geam.

De asemenea, cantareste destul de mult posibilitatea de a folosii amandoi ochii in loc sa te chinuii sa privesti doar cu unul (fara a lua in calcul posibilitatile de a gasi un sistem de prindere pentru casca sau cap) si pentru celalalt sa improvizezi niste ochelari de protectie cu o singura lentila.

ghost_gear

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate