6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Echipament Tactic 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: CamelBak Ambush

material realizat de
The Fucker
Meerkats

Fiind in cautarea unei solutii fiabile de hidratare, care sa aiba posibilitatea de a transporta si alte obiecte pe langa apa, m-am oprit la Camelbak Ambush, achizitionat de aici .:, varianta Foliage Green.

CamelBak Products, LLC este o companie americana, fondata la 1989 in Petaluma, California; este cunoscuta in special pentru echipamentele de hidratare. CamelBak este un mare furnizor de sisteme de hidratare, echipament protectiv si alte produse pentru factiunile militare ale USA si agentii guvernamentale ale altor state.

Image

CamelBak Ambush, este un sistem de hidratare integrat, disponibil in culorile ACU digital, Black, Coyote si Foliage Green. La prima vedere , sistemul este solid construit, din materiale de buna calitate, cusaturile sunt facute cu grija si senzatia tactila conferita este ca acestea nu vor ceda la prima solicitare, asa cum este cazul produselor contrafacute ACM. Invelisul textil cat si alte componente sunt facute din material rezistent la abraziune, Cordura 500 Denari.

Image

Image

Asa cum producatorul specifica, acest sistem este dedicat misiunilor scurte, deci ideal pentru scenariile din airsoft. Sistemul in discutie, este construit in Mexic, din materiale USA, Mexic sau alte tari . Aceasta este deja o tendinta consacrata a marilor producatori, asa ca nu trebuie sa ne sperie daca vedem produse Made in Mexic, Honduras sau altceva. Insa, ce este mai important, calitatea produselor CamelBak nu se pune in discutie.

Image

Capacitatea CARGO, este asigurata de 2 buzunare:
unul superior, de mai mici dimensiuni, care acopera accesul la rezervor; un altul de capacitate mai mare, care poate suporta alternativ o punga de bile, un meniu MRE, o trusa de prim-ajutor, echipament de comunicatie si alte accesorii.

Image

Image

De o mare utilitate, pe exteriorul buzunarului mai mare, se afla 3 randuri de prinderi M.O.L.L.E. , care ajuta utilizatorul in alegerea diferitelor optiuni de configurare a echipamentului.

Image

Organizarea interioara a buzunarului, este asigurata prin doua spatii din plasa (mesh) si o carabina pentru chei. In opinia mea, carabina pentru chei ar fi trebuit facuta din metal, iar la banda textila de care este prinsa, as fi ales un material mai rezistent.
Ramane de vazut ca folosirea indelungata sa dovedeasca daca acestea sunt puncte slabe sau nu.

Image

Componentele de inchidere sau prindere sunt alcatuite din fermoare YKK, cleme trident ITW Nexus, D-ring si bucle laterale din material textil. De asemenea, sistemul are un maner superior, pentru a tine totul cu o singura mana. Mare atentie a fost acordata faptului ca atat fermoarele cat si clemele trident sa se deschida fara zgomot, lucru esential in unele cazuri. De fermoare sunt legate snururi de tragere, din material textil, care la fel nu fac zgomot pe timpul deplasarii sau alte socuri.

Image

Image

In colturile superioare se gasesc iesirile pentru tubul rezervorului. Noutatea consta in faptul ca la jumatatea sistemului , pe ambele parti, se regasesc alte doua orificii de iesire, asta in cazul in care se doreste ca tubul rezervorului sa fie amplasat pe sub brat.

Image

Image

Interiorul este captusit cu un strat izolator din spuma de 5mm grosime, acesta fiind invelit cu un strat fin de nylon. In cazul mediului ambiental cu temperaturi inalte sau joase, acest strat izolator este responsabil cu pastrarea constanta a temperaturii lichidului de hidratare.

Image

Cum am mai zis, cusaturile sunt bine realizate; aceste detalii nu le precizez pentru cazul in care greutatea sistemului (3 litri de lichid , buzunarele pline cu accesorii) ar cauza probleme, ci pentru cazuri in care in conditii reale in teatrele operative actuale, se regasesc conditii de stres mecanic care ar putea solicita la maxim intreg sistemul.

Image

Image

Image

Situat central, in partea superioara, descoperim accesul la capacul rezervorului; capacul este cu deschidere larga numit de producator OMEGA® ; acesta are o inchidere sigura prin insurubare, iar in cazul in care este deschis, acesta nu se pierde fiind legat printr-un cordon de plastic. De mentionat ca accesul la rezervor este protejat de clapeta din material textil, aceasta continand la randul ei un mic buzunar (pouch) care se dovedeste destul de util pentru harti, documente sau alte accesorii.

Image

Image

Pe buzunarul superior, se afla inscriptia producatorului cat si suport velcro pentru un ecuson ID/tara/echipa.

Image

In ceea ce priveste posibilitatile de transport , CamelBak Ambush prezinta 3 sisteme.

Primul este reprezentat prin modalitatea de a fi purtat direct in spate, pentru aceasta fiind utilizate bretele de umar, care sunt de latimea corecta pentru a nu deranja pe durata folosirii. Pentru o mai buna fixare, cele doua bretele sunt sustinute de o chinga intermediara, aflata in zona mediana (sternum strap). Pe bretelele de umar sunt prezente cateva locuri de prindere/atasare GPS, pouchuri pentru utility tools sau diverse.

Image

Image

De mentionat ca aceasta bretea intermediara, are si un material elastic care tensioneaza legatura in sine. Ramane de vazut in timp, daca aceasta solutie de flexibilitate isi va mentine proprietatea.

Image

A doua varianta de transport este reprezentata prin atasarea la sistem M.O.L.L.E., acest lucru putandu-se face prin cele doua D-ringuri asezate in partea superioara si cele 4 bucle textile laterale, de care se pot atasa carabine Grimloc sau alte sisteme compatibile M.O.L.L.E. In acest caz, este necesar ca bretelele de umar sa fie ascunse in buzunarul dedicat acestui lucru.

Image

Image

Image

Cea de-a treia posibilitate de transport, este introducerea directa a sistemului Ambush, intr-un ruscac mai voluminos, gen 3-days sau Patrol Backpack. Pentru a ne ajuta, in partea superioara avem un maner rezistent, care se poate dovedi util in cazuri extreme sau in cazul transportului inainte sau dupa echipare.

Image

Pentru ca bretelele de ajustare sa nu incurce in timpul deplasarii, cu ajutorul unei prinderi velcro acestea se pot plia.

Image

REZERVORUL CAMELBAK

Rezervorul utilizat la sistemul Ambush, este un OMEGA® Water Beast™; acesta este un model special, designul permitand un profil jos, folosind cat mai mult din latimea spatelui utilizatorului; de aici si lungimea redusa relativ cu alte tipuri/modele de sisteme de hidratare. Accesul larg spre interior, tehnologia de igienizare HydroGuard™ , sistemul modular de atasare/detasare rapida a furtunului, valva cu robinet si capac de tip Big Bite™ reprezinta avantaje care nu trebuie neglijate. Accesul spre rezervor poate fi facut in partea superioara sau laterala, printr-o deschidere cu fermoar.

Image

Etansarea capacului rezervorului, este asigurata printr-o garnitura siliconica de mare dimensiune. Ca la oricare garnitura de etansare, este recomandat ca periodic acestea sa fie curatate si lubrifiate cu substante de lubtifiere non-toxice. De asemenea, ambele conexiuni rapide ale valvei aflate la baza rezervorului si a celei cu robinet sunt etansate cu garnituri O-ring. Aceste sisteme rapide de tip HydroLink™ sunt utile in cazul in care trebuie schimbate diferite alte accesorii, spre exemplu atasarea la masca de gaze.

Image

Image

Image

Valva pe care utilizatorul o foloseste in hidratare, este din silicon medical; asigurand in permanenta un flux optim al lichidului. Robinetul de tip HydroLock™ , securizeaza sistemul prin cele doua pozitii on-off. Capacul rezolva de asemenea probleme de igiena sau folosire in conditii vitrege de operare. Un minus, ar fi de acordat faptului ca valvele in mementul in care sunt desfacute prin sistemul rapid, nu au blocaj care sa impiedice pierderea de apa.

De mentionat ca pe piata, sunt deja prezente sisteme de acest gen.

Image

Capacitatea rezervorului pentru hidratare este de 3.1 L (102 oz) ; volumul total la sistemul Ambush, incluzand si capacitatea Cargo este de 6.1 L (372.2 cu in). In partea superioara a rezervorului, avem o chinga care fixeaza ansamblul.

Cum se vede si in foto, la materialul textil, un finisaj mai adecvat ar fi aratat mai bine; poate s-a ales aceasta solutie din cauza torsiunii la care este supusa zona respectiva.

Pentru utilitate,in partea superioara rezervorului avem si un carlig destul de rezistent.

Image

Image

Pentru o mai buna rezistenta mecanica, interiorul rezervorului a fost intarit, solutia CamelBak fiind unirea peretilor cu o fasie din acelasi material.

Image

In sfarsit , tubul de conexiune dintre rezervor si robinet, este de asemenea izolat termic , fiind asigurata protectia la cald sau rece.

Image

In ceea ce priveste compatibilitatea cu alte produse de culoare apropiata (gen veste, pouch-uri, uniforme, am atasat o fotografie cu un pouch de coloare Ranger Green, un produs TMC.

Image

In concluzie, din punctul meu de vedere, CamelBak Ambush reprezinta o buna achizitie, un echipament de calitate.

Nu in ultimul rand, de mentionat faptul ca Ambush poate fi folosit la iesirile pe bicicleta sau plimbari in natura, care necesita hidratare.

Image

In speranta ca v-am fost util, va multumesc ca ati avut rabdare pana aici si sa auzim numai de bine!

Image

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate