6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Echipament Tactic 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Cum se infasoara un Shemagh?

material realizat de
Ghost Leader

Keffiyeh ( in araba : kufiyyah , plural kufiyyat ), cunoscut si sub numele de (ya)shmagh (din turca : yasmak "lucru legat"), ghutrah sau mashadah, este un acoperamant pentru cap traditional purtat de catre barbatii arabi, constand intr-un patrat de panza, in general bumbac, impaturit si invelit in diverse feluri in jurul capului. Este intalnit in zonele cu climat arid, pentru ca ofera o protectie impotriva expunerii directe la soare, la fel ca si pentru uzul ocazional in protejarea gurii si a ochilor impotriva nisipului si prafului. Modelul sau distinct cu patratele, are origini vechi in Mesopotamia antica si reprezinta symbolic ochiurile navodului de pescuit sau forma cerealelor.

Uz militar

De ceva ani, purtarea keffiyeh, a fost ceva des intalnit la soldatii britanici, care acum se refera la ele ca si shemags. Folosirea lor de catre cateva din unitatile si formatiunile militare si fortelor politienesti, din cadrul trupelor fostului Imperiu Britanic si mai apoi Commonwealth-ului, dateaza din al doilea razboi mondial. Datorita utilitatii sale a fost adoptat de Politia Palestiniana, Fortele de granita Trans Iordaniene, armata din Sudan , LRDG (Long Range Desert Group), SAS (Special Air Service), Legiunea Araba si armata personala a lui Popski, printre altii, au fost cei care le-au purtat in timpul operatiunilor din Africa de Nord. Dupa razboi, folosirea lor de catre armata a continuat, shemagul find purtat si in climat de desert, dar si in cel temperat in teatre de operatiuni ca Dhofar. Armata australiana le-au adoptat din razboiul din Vietnam si le-au folosit pe scara larga in Iraq si Afghanistan, in speta de Trupele speciae australiene. Inca de la inceputul razboiului importiva terorirmului (War on Terror ), aceste keffiyeh, de obicei panza de bumbac in culori militare ca olive drab sau kaki, cu acel model specific de cusatura in culoare neagra, au fost adoptate de trupele coalitiei si in special de trupele americane. Practicabilitatea lor intr-un mediu arid , cum e in Iraq, explica popularitatea lor in randul soldatilor. Militarii poarta de obicei keffiyeh impaturit pe jumatate in forma de triunghi si infasurat in jurul gatului si fetei, cu mijlocul plasat deasupra gurii si nasului, deseori combinat cu ochelarii de vant, soare, praf pentru a pastra nisipul departe de fata. Aceasta este o practica des intalnita la soldatii din trupele mecanizate care il folosesc si in climatul temperat pentru a-si proteja fata de curentul rece cauzat de faptul ca se afla in vehicule in miscare. Soldatii britanici dizlocati in Iraq sau Afghanistan folosesc acum shemaguri cu nuanta tan.

sursa: wikipedia

Video training

sursa: you tube

Training pas cu pas

Pasul 1:

Impatura shemaghul intr-un triunghi. Du-l prin spatele si deasupra capului tau cu partea impaturata peste frunte, asigurandu-te ca doua treimi din shemagh se afla in mana ta dreapta. Capatul drept trebuie sa fie suficient de lung, incat sa iti atinga pieptul.

Pasul 2:

Folosindu-te de mana stanga, prinde shemaghul cam la 8 cm de partea impaturita si lasa restul sa atarne.

Pasul 3:
Da drumul capatului drept. Folosind mana stanga, tine marginea shemagului deasupra obrazului stang in dreptul arcadei stangi. Dupa ce faci asta, foloseste mana dreapta ca sa tragi capatul stang al shemagului peste fata, pe deasupra nasului.
Pasul 4:
Continua sa invelesti shemagul in jurul fetei si capului pana cand capatul revine deasupra umarului stang. Apuca marginea dreapta si tine-o ca sa eviti ca shemagul sa se desfaca in timp ce il invelesti. Incearca sa il tii doar de varful capetelor in timp ce faci asta.
Pasul 5:
Trage si strange shemagul cat de stramt il doresti, in asa fel incat sa te simti confortabil . La sfarsitul procesului, ia ambele capete si undeva aproape de tampla dreapta, innoada-le, un nod dublu ma asigura shemagul intr-un mod adecvat.
SHEMAGUL GATA DE ACTIUNE!

Nota! Nu va lasati descurajati daca va ia mai mult decateva incercari ca sa reusiti sa il legati intr-un mod confortabil. Legatul shemagului este un exerctiu de rabdare asa cum este si o arta. Atunci cand este legat in mod corect, invelisul iti acopera si iti protejeaza fata de soare, nisip si vant, facand din shemag o excelenta protectie vara, la fel ca si un invelis calduros iarna.

sursa: Brigade Quartermasters, Ltd

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate