6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Atelier 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Instalare Mosfet cu Active Breaking

material realizat de
Alex V.

Inainte de toate vreau sa precizez ca in mod normal intr-un circuit electric culoarea rosie va fi “+”-ul iar culoarea neagra va fi masa sau “-“-ul, ca si in cazul tuturor gearbox-urilor de altfel.

Acum sa facem o mica descriere a circuitului standard care se gaseste intr-o replica de airsoft electrica. E vorba de un circuit extrem de simplu compus dintr-o baterie, o siguranta, un motor, si un intrerupator (sau tragaci in cazul nostru).  Plusul de la baterie trece prin siguranta  si merge la unul dintre cele 2 fire ale intrerupatorului. Aici este locul care decide deschiderea sau inchiderea circuitului. Celalalt fir al intrerupatorului va face contact cu “+”-ul motorului, iar in final, normal, “-“-ul motorului merge la “-“-ul bateriei, astfel completand circuitul. Mai jos puteti vedea cum arata circuitul stock la un gearbox v3 de Styre AUG (nota: locurile unde sunt relegate cablurile sunt locurile unde acestea trebuiesc taiate pentru a facilita instalarea acestui mosfet).

airsoft, mosfet, active, breaking

Prima taietura pe care o vom face e cea a “+”-ului motorului si “+”-ului bateriei de dupa siguranta, in asa maniera incat plusul motorului sa poata fi conectat cu plusul care merge spre intrarupator (adica firul ramas din taietura plusului bateriei care merge la intrerupator). Am incercuit pe poza firele care trebuie conectate (comparati prima poza cu aceasta pentru a vedea clar diferenta)

airsoft, mosfet, active, breaking

Apoi in acelasi loc unde am facut prima legatura mai legam si plusul bateriei (prima bucata, cea cu siguranta), dupa care izolam legatura. De preferat ar fi sa fie lipite cu pistolul de lipit aceste legaturi dar eu din lipsa de timp si de rabdare le-am legat direct cu o legatura foarte rezistenta.

airsoft, mosfet, active, breaking

Bucatica de cablu care a ramas in urma taierii plusul motorului (cea care mergea spre intrerupator) putem sa o eliminam deoarece nu va mai fi de nici un folos.
Acum trebuie sa lipim cablurile care trimit comanda spre mosfet. Cablul rosu al mosfetului il lipim in locul unde in mod normal ar fi venit plusul de la baterie iar cablul verde la celalalt capat al intrerupatorului (cel care mergea spre plusul motorului).

airsoft, mosfet, active, breaking

Urmeaza ultimele 2 legaturi care vor finaliza circuitul. Mosfetul reuseste sa salveze curent datorita faptului ca reuseste sa mute intrerupatorul care in mod normal era pe plusul circuitului pe minusul lui, asa ca ambele cabluri de putere ale mosfetului vor fi legaturi pe “-“. Avem un cablu care trebuie sa mearga la minusul motorului si unul la minusul bateriei. Din lipsa de spatiu in AUG recomand lipirea cablului la motor cat mai scurt posibil, deoarece cablul e gros si se incovoaie greu, ocupand mult loc.

airsoft, mosfet, active, breaking

Ultima legatura va fi la mufa care intra in baterie, de altfel singurul fir care a ramas nelipit. Asigurati-va ca ati izolat corespunzator toate conexiunile noi cu banda de izolat electrica,  luati-va adio de la contactele corodate ale tragaciului si spuneti Hello la o cadenta mai mare la tragere si o eventuala baterie Li-poly!

airsoft, mosfet, active, breaking

Am realizat de asemenea si o schita prin care am incercat sa ilustrez exact unde trebuie legate cablurile unui Mosfet cu active breaking, indiferent de replica. Acesta schema e valabile pentru toate AEG-urile. E destul de explicita zic eu si nu cred ca mai necesita vre-o explicatie.

airsoft, mosfet, active, breaking

Si ca sa inchei, pentru cei ce nu stiu ce inseamna Active Breaking la un Mosfet va spun chiar acum. Active Breaking opreste rotorul motorului in momentul in care ciclul de tragere a fost completat. Cu alte cuvinte la tragerea foc cu foc, dupa ce arcul s-a decomprimat, impingand pistonul prin cilindru, curentul in circuit este intrerupt, iar mosfetul asigura ca motorul se opreste imediat dupa aceea, astfel lasand arcul necomprimat pana la urmatoarea tragere. In mod normal din cauza momentului pe care il dezvolta motorul, acesta nu se opreste imediat dupa tragere ci apuca sa mai invarta putin rotile dintate, astfel lasand arcul comprimat. Efectele Active Breaking-ului duc la o viata mai lunga a arcului si a intregului gearbox si la o uniformizare in tragerile foc cu foc.

Sper ca v-am fost de folos! De asemenea mosfet-ul l-am cumparat de la “crocodilul” care construieste si vinde aceste unitati.

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate