6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Comunitatea Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Istoria Airsoftului in Romania

material coordonat de
Ghost Leader

2003

Decembrie - Ianculescu Roberto aduce in Romania primele replici de airsoft. este vorba de M11-A1 Ingram / KWA, Beretta M9 H.W./ KWA, Glock 26C / KWA, Glock 19 / KWA.

airsoft, milsim, istorie, 6mm2005

Februarie - sunt puse bazele primei echipe din Bucuresti: SWT. Aceasta numara 7 membri.

Septembrie - are loc primul eveniment "national" la Balotesti. Participa SWT, Carpati Softair, TMT.

airsoft, milsim, istorie, 6mm
2006

Martie - se infinteaza la Bacau prima echipa de airsoft din oras sub numele de EST TEAM BACAU.

2-3 Septembrie - la Sarata Monteoru se organizeaza primul eveniment de amploare: Operation Stronghold / 40 de jucatori din toata tara, organizat de SWT.

? - la Doftana are loc primul eveniment international - 60-70 de jucatori cu invitati din Italia (Iena Korps). Evenimentul este organizat de ASR, SWT, CARPATI SOFTAIR

airsoft, milsim, istorie, 6mm
2007

Ianuarie - are loc o fuziune intre ASR si SWT. Se formeaza CORE Airsoft.

1 Februarie - La Bucuresti se constituie Draconis.

22 Ianuarie - La Cluj Napoca, se creaza Clubul Sportiv "Sport Spot". Membrii fondatori ai acestuia sunt Liviu Herţeg, Lucian Suciu şi Cristian Nemţoiu.

Martie - la Sibiu se pun bazele echipei SDS de catre Vympel si Ruairi care incep sa joace airsoft. Lor li se adauga Levi in iulie 2007. Acesti membrii au participat sub denumirea SDS Team la mai multe jocuri intrajudetene si la evenimentul national Shareholder-Calugareni 2007. SDS este acronimul pentru "Special Designated Squadron ". Detalii aici .:

Aprilie - are loc la Ploiesti evenimentul "Sange pentru Petrol", cel mai mare event national de pana atunci 100+ participanti. Evenimentul este organizat de CORE Airsoft.

25 - 27 Mai - Are loc la Braila evenimentul "Terente regele baltii" organizat de Firebird. Link-uri utile: 1 2 3 4 5

iunie - are loc primul eveniment cu tenta mil-sim "Kill boris vol 1". Se introduce pentru prima oara medic, respawn si limitare de munitie/limitare de incarcatoare la midcap. Evenimentul este organizat de Tomcat si Rhyn0

airsoft, milsim, istorie, 6mm
2008

28 Ianuarie - Draconis introduce in Bucuresti stilul de joc cu respawn la jocurile duminicale. Detalii aici .:

2 Martie - se pun bazele "WTF Team" de catre Alecu, Luci, Sasha, Artistu'

11 Mai - se infinteaza la Ramnicu Valcea echipa Tactical Airsoft Combat (T.A.C) de catre Vieru George. Echipa porneste cu 8 membri.

August - La Bacau, George, Ovidiu si Iulian pun bazele echipei Strike Team.

26-27 Iulie - La Braila este organizat de catre Firebird Team "Operation BlackThunder". Acesta este primul eveniment national mare (cca. 120 de participanti) si se desfasoara intr-o fosta unitate militara in mijlocul orasului. Link-uri utile 1 2

21-22 Septembrie - are loc la Baisoara, judetul Cluj, prima editie a "IRON TEAM ROU" - Primul CONCURS de AIRSOFT din ROMANIA cu caracter sportiv, care a imbinat caracterul de counter strike al jocului de airsoft cu elemente sportiv-militare. Evenimentul este initiat de Liviu HERTEG/Teamleader si echipa Sportspot. Detalii aici .:

05 Octombrie - la Cluj-Napoca se formeaza echipa Dacia Rex. Membri fondatori: Liviu HERŢEG, Dan LIŢESCU, Petre NENCIU, Radu HERŢEG, Gelu AŞTILEAN, Denisa RICHTER, Dorin ZĂGREAN, Gabriela CÂMPEAN, Adrian GREAB, Claudiu FECHETE, Voicu BAN şi Septimiu CROICU.

Octombrie - se pun bazele D.A.T - Deadly Alliance Team.

Decembrie - Dacia Rex devine Asociatia Sportiva "Dacia Rex".

Decembrie - cu aproape 20 de membri activi, SDS Team se constituie in Clubul Sportiv SDS Airsoft Sibiu. Detalii aici .:

airsoft, milsim, istorie, 6mm
2009

19 Ianuarie - Primul meci in Brasov, cu participanti din Brasov, Sinaia, Fagaras,Filipestii de Padure (8 oameni) - apare BAT (Brasov Airsoft Team).

02 Februarie - apare numarul 1 din 6mm [ Prima revista de Airsoft & Milsim din Romania ]. Proiectul este initiat de Ghost Leader & Ruairi. Detalii aici .:

10 Februarie - se infinteaza la Ramnicu Valcea o a doua echipa. Este vorba de Wolfpack, ale carei baze sunt puse de Xipri. Echipa porneste cu 8 membri.

7 martie - se pun bazele echipei SFINTII de catre: Mojo, Luk, Maxim, Nashu, Manta, Cyp.

Martie - sunt puse bazele echipei Bebelusii de catre Toff, Urma / mihai.grosan, Brother, Alex, Thenenea, Iuri, Tomms, 2DOR, Comma, Rifleman.

12 Martie - sunt puse bazele echipei Next Level (LvL). Membri fondatori: Awa ( Dictatorul ), Bulles, Mafi, Logan, Pazzu, Martin, Mishu, NoPain, CxC, Osiris.

24 Aprilie - se infinteaza Hardcore Airsoft Team, al 2-lea club legal constituit (cu acte) din Bucuresti.

24 Iunie - prima participare la BERGET (Sasha, Artistu,Lucian, Spaz, Cosmo, Wings, Jonathan, Alecu - NATO; Ryno, Tomcat, Grasulas, Ilion, Punisher, Dorin, Warden, Mandea -Milo's Tigers)

26 Iulie - primul joc in Bulgaria cu participarea jucatorilor romani (Artistu, Gibbons, Sasha, Alecu -Operation IRENE - SOFIA / hosted by Bad Company)

6-9 August - are loc la Baisoara, judetul Cluj, cea de a doua editie a "IRON TEAM ROU" - Primul CONCURS de AIRSOFT din ROMANIA cu caracter sportiv, care a imbinat caracterul de counter strike al jocului de airsoft cu elemente sportiv-militare. Evenimentul este organizat de Liviu HERTEG/Teamleader si Asociatia Sportiva Dacia Rex. Detalii aici .:

6 Septembrie - are loc competitia sportiva tip patrula airsoft "Capture the flag". Aceasta este prima din seria de vizionari ale ministerului pentru recunoasterea airsoftului ca sport.

12-13 Septembrie - are loc la Bulbucata, Romania, evenimentul Aim&Fire II [ Cel mai mare event national - 160 de participanti]. Evenimentul este organizat de Mihai Grosan/Urma si echipa Bebelusii. Detalii aici .:

13 Septembrie - are loc la Bulbucata, Romania, primul concurs de tir airsoft IAPS. Evenimentul este organizat de Radu Gorunescu/Nashu. Detalii aici .:

19 septembrie, The Fucker si Je infiinteaza la Sibiu echipa de airsoft Meerkats. Din 18.11.2010 Meerkats obtine si entitate juridica, devenind Meerkats Airsoft Club Sibiu.

23 Septembrie - se pun bazele Sektion 9 de catre Ghost Leader, Ruairi si Gebelezis - care au hotarat infiintarea acestui club care sa abordeze un stil de joc mai complex, cu caracter pronuntat mil-sim. Detalii aici .:

1 octombrie - La Bacau ia nastere o noua echipa de airsoft - Shadows Assault Team. Bazele sunt puse de Wiborg, Tun, Ciprian, danmgro, FreemaN-BB, Eagle_eye, Trag_prost, Teroristu, Rackets, Airsoft_nco, harabor, Yoyo, Robert, Razvan.

4 Octombrie - La Ramnicu Valcea, Wolfpack si T.A.C. fuzioneaza, rezultand Dragon Academy Airsoft Team

airsoft, milsim, istorie, 6mm
2010

23 Februarie - in urma coordonarii eforturilor privind legalizarea airsoftului in Romania, de catre Mihai GROSAN / echipa Bebelusii, airsoftul este introdus in nomenclatorul sporturilor din Romania. Astfel, in Romania, Airsoftul devine sport oficial.

01 Martie - La Buzau se pune un nou steag ai airsoftului romanesc. Se constituie echipa ASTB.

10-11 Aprilie - Are loc la Sibiu, aproape de inima Romaniei in comuna Riu Sadului, Cogresul de Airsoft din Romania, Ed. I. Detalii aici .:

23 Mai - CSABv evolueaza din echipa BAT, in scurt timp devenind Club Sportiv de Airsoft Brasov. Detalii aici .:

22 Iunie - Dupa un an si ceva de activitate on-line, 6mm - Prima Publicatie de Airsoft & Milsim din Romania are unda verde la hartie si de sub tiparnitele editurii PrintATU iese numarul 1. Detalii aici .:

15 - 18 Iulie - La 38 Km de Bucuresti are loc SWAT International Airsoft Competition. Evenimentul este organizat de CS Close Combat Romania. Detalii aici .:

23-25 iulie - La Braila este organizat de catre Firebird Team "Operation BlackThunder II". Link-uri utile: Site oficial; ASR

02 - 04 Septembrie - Are loc la Bradulet, sub egida Airsoft Alliance evenimentul The Gathering - OP First Stone. Detalii aici .:

24-25 Octombrie - Are loc la Sibiu episodul pilot "OP Argus". Acesta este primul joc dintr-o serie de jocuri MilSim numita "Ground Zero". Organizarea este realizata de Sektion 9 si 4XL. La joc participa jucatori din Sibiu, Mures si Cluj. Obiectivul Ground Zero este de a aduce experienta de joc la un nou nivel, precum si de a oferi oportunitatea atat a jucatorilor orientati pe milsim cat si a celor orientati pe actiune sa se bucure de scenariu. Detalii aici .:

airsoft, milsim, istorie, 6mm
2011

12 Martie - Concurs CQB II. In prima parte a lunii martie 2011, A.S."DACIA REX" organizeaza la "AIRSOFT GUNS & ROSES AREA", Centrul de Pregatire Airsoft Indoor al asociatiei noastre,(in Cluj-Napoca) editia a doua, a Concursului de Airsoft CQB desfasurat in 2010, in cadrul Cupei "DACIA REX IRON TEAM ROU". Detalii despre scenariu, regulament si inscrieri, pot fi gasite aici .:

03 Aprile - OP Tormenta Blanca. Eveniment organizat de Meerkats Airsoft Club Sibiu. Detalii aici .:

o3 Aprilie -Prima atestare documentara a Regimentului 1Airsoft s-a facut la data de 03.04.2011. Izvoarele vremii ne spun faptul ca o mana de oameni s-au adunat la Fortul Nr. 6 Afumati, de pe centura orasului Bucuresti si au umplut curtea interioara a cladirii istorice cu bile de 6mm, din plastic. Din dorinta de a promova si mai mult un sport deja cunoscut la acea vreme, membrii fondatori ai Asociatiei Sportive Regimentul 1 Airsoft, s-au decis sa faca acest lucru in temeiul legii. Astfel ca la data de 13.07.2011, Judecatoria Buftea emite un act care atesta legal Asociatia Sportiva Regimentul 1 Airsoft si o inscrie in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor din Romania.

22 Mai - OP Rio de Sangre. Eveniment organizat de Meerkats Airsoft Club Sibiu. Dupa operatiunea "Tormenta Blanca" nimic nu mai e la fel in jungla columbiana, linistea aparenta prevesteste cel mai mare conflict de pana acum intre Cartelul Escobar si Fortele Armate. Detalii aici .:

12 - 15 August - Cupa "Iron Team ROU 2011" organizata de Dacia Rex / CJ. Un eveniment consacrat, ajuns la a patra editie, care nu mai are nevoie de prezentare. Detalii despre scenariu, regulament si inscrieri, precum si povestea editiilor trecute ale IRON TEAM pot fi gasite aici .:

o1-o4 Septembrie - The Gathering: Batalia pentru Ambitus. Un eveniment mil-sim pronuntat cu elemente de LARP (Long Action Role Play) care promite sa fie un eveniment de referinta pentru Balcani si care cu siguranta a ridicat nivelul experientei de joc din Romania. Jocul va avea loc la Bradulet, AG. Detalii despre scenariu, regulament si inscrieri, precum si povestea editiilor trecute ale The Gathering pot fi gasite aici .:

17-18 Septembrie -Are loc la Sibiu OP Kraken - un joc de 14 ore in mediu de padure, 62 jucatori si 41 misiuni. Pe insula Kumani urmeaza sa aiba loc o tranzactie importanta. Aceasta trebuie impiedicata cu orice pret. Povestea completa a acestui capitol poate fi citita aici .:

23-25 Septembrie - OVERLOAD. Eveniment organizat de Meerkats Airsoft Club Sibiu, in perioada 23-25 Septembrie, la fosta baza militara de la Marsa. Detalii aici .:

airsoft, milsim, larp Sunt lucruri care ar trebui incluse in acest istoric? Da-ne un semn la adresa de e-mail: contact@6mm.ro
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate