6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Strategie 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Jocurile de Noapte

material realizat de
Ghost Leader

Preferate de uni si evitate de altii, jocurile de noapte pot sa dea un fior aparte. Fata de un joc de zi, se simt altfel. Oarecum, te apropie de omul primitiv din tine. Stand in intuneric, cu simturile intinse la maxim, esti mai aproape de un vanator preistoric decat de un soldat modern (exceptand cazul in care folosesti tehnologie de vedere pe timp de noapte).

Am pregatit mai jos o serie de sugestii care sa te ajute sa scoti maxim dintr-un joc de noapte.

 1. Incearca sa fii invizibil. Chiar daca la acest capitol nu stai foarte bine, intunericul poate sa fie un aliat de nadejde. Atata timp cat pastrezi un profil jos si te deplasezi printre umbre, fara a iesi in spatii deschise, ar trebui sa fii destul de greu de vazut.
 2. In mod surprinzator, negrul este o alegere proasta cand vinde vorba de echipamentul folosit ca sa te camuflezi. Oricat ar fi de in intuneric, tu vei fi mai negru decat negrul din jurul tau. Camuflajul in tonuri inchise, de padure sau albastru inchis sunt cele mai eficiente.
 3. Pentru vedere, ochelarii incolori sunt cei mai potriviti. Si ochelarii galbeni pot fi eficienti intr-un anumit grad. cei fumurii - total contraindicati.
 4. Tacticile folosite in timpul zilei se aplica, doar ca trebuie sa acorzi o atentie speciala deplasarii (in primul rand pentru a evita accidentele si in al doilea rand pentru a ramane nevazut).
 5. Scenariul, atunci cand exista, nu trebuie sa fiu unul extrem de complicat. Obiectivele trebuie sa ramana cat se poate de simple de inteles si de atins.
 6. Pentru a profita la maxim de lumina naturala, este indicata planificarea jocurilor de noapte cat mai aproape de noptile cu luna plina.
 7. Ca opinie strict pesonala: nu ai nevoie de replici silentioase, cu cat mai galagioase, cu atat un factor de teama mai mare in oponentii tai.
 8. O atentie speciala se va acorda puterii replicilor din teren deoarece distanta minima de angajare este dificil de aproximat pe intuneric.
 9. S-ar putea sa vrei un dispozitiv de vedere pe timp de nopate, insa daca ai rabdare, ochii tai se vor acomoda destul de repede.
 10. O atentie speciala trebuie acordata pastrarii legaturii cu cei din echipa proprie. Odata ce te-ai indepartat de ei, se poate ajunge la situatia in care sa va impuscati reciproc. In cazul separarii, comunicati radio pozitia proprie si ruta pe care va veti reintalni.
 11. In cazul inaintarii, o strategie buna este inaintarea in lant de tragatori.
 12. Atunci cand se foloseste lanterna, asigura-te ca nu iluminezi un camarad de al tau, oferindu-l ca tinta pentru cei din echipa adversa! Intotdeauna cel care va ilumina zona de inaintare se va afla in fata echipei, nu in spatele ei.
 13. Folosirea unei lanterne care sa lumineze intermitent (gen stopurile pentru biciclete) este indicata pentru a marca momentul in care esti lovit.
 14. Cand se sta in respawn sau la un briefing se va evita indreptarea luminii catre ochii celorlalti. Este deranjant si lipsit de empatie. Pe cat posibil se va folosi lumina rosie. Acesta este o lumina care nu dezactiveaza bastonasele din ochi, care te ajuta la vederea pe timp de noapte (probabil ai vazut prin filme ca inainte de parasutare pe timpul noptii, in avion era o lumina rosie. Acum stii si de ce.)
 15. In cazul in care te afli in aparare, o pozitie in care esti cat mai aproape de sol te poate ajuta sa identifici oponentii mai usor, in conditiile in care acestia se vor profila ca niste umbre cu luminile reziduale pe fundal (lumini de la cladiri, lumina lunii, lumina de la stele, etc).
 16. Focul de supresie functioneaza excelent in timpul noptii. In aceste conditii, flancarea, sau retragerea pot fi realizate cu acelasi succes.
 17. La jocurile de noapte am vazut doua tendinte privind consumul de bile. Se poate intampla ca sa consumi mai multe bile ca la un joc de zi fiindca e mai greu sa vezi in ce tragi si atunci tragi in nestiire sperand ca macar o bila sa iti atinga tinta. Sau se poate intampla sa tragi foarte putine bile, fiindca esti mult mai atent in selectarea tintelor si tragi doar cand esti sigur de reusita.
 18. Pentru corectia tirului, o solutie destul de spectaculoasa si distractiva tot-odata este folosirea unui tracer si a bilelor fosforescente. Bineinteles, e de preferat ca folosirea tracerului sa fie facuta de cat mai multi jucatori. Acesta da un grad ridicat de realism, imitand focul la gura tevii si gloantele trasoare. In acelasi timp, este ceva aparte sa vezi bile luminoase care zboara in jurul tau.
 19. Folosirea red-dot-urilor sau lunetelor cu reticul luminat este contraindicata. Va fi ca si cum vei avea aprins un beculet rosu pe tine. Bineinteles, o baterie aproape consumata poate sa lumineze un dot-sight sau un reticul suficient de slab cat sa te ajute, fara a fi demascat, insa aici ramane sa gasesti tu cea mai buna varianta.
 20. Folosirea catarilor fixe, eventual cu putin lac fosforescent pe ele, poate fi mult mai buna decat folosirea unor dispozitive optice de ochire.

Sunt convins ca aceasta lista de sugestii poate fi completata cu ajutorul tau. Astept un mesaj pe adresa ghost.leader@6mm.ro.

Pana data viitoare, iti doresc sa ai parte de jocuri de noapte cat mai interesante, fair-play si buna dispozitie!

ghost_gear

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate