6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Atelier 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Fa si Tu: Kit pentru jocurile de noapte

material realizat de
Alex V.

Avand in vedere ca vor urma niste jocuri de noapte aici la Cluj, am hotarat sa-mi construiesc un tactical kit pentru operare pe timp de noapte fara a cheltuii sute de lei. Ce am vrut sa obtin?: O sursa de lumina si un laser pointer atasate pe replica cu intrerupator accesibil din pozitia mainii stangi pe replica in timpul operarii.  Replica cu pricina: un JG Styer AUG A2 cu luneta.

In primul rand mi-a trebuit o sursa de lumina. Eu am ales lanterna Fenix modelul E01 care este o lanterna breloc ieftina cu pumnii mari, care reuseste sa-ti ofere constant 10lumeni cu ajutorul unei baterii AAA. Aceasta lantera este compusa din 2 bucati, capul care contine led-ul si placuta de circuit cu contactele si compartimentul bateriei. Cand acestea 2-a se infileteaza pana cand contactele din cap ating contactele bateriei aceasta lumineaza, deci aceasta lanterna nu are un intrerupator prorpiu-zis. Si aceasta a fost ce-a mai mare provocare, de a obtine 2 fire electrice din acel cap de lanterna. Dupa ce ai acele 2 fire, + si -, poti pune cate intrerupatoare vrei si ce baterii vrei.

Eu am obtinut acest lucru in felul urmator: Cum veti observa si in imaginea ilustrativa am folosit o lamela metalica care poarta un rol structural cat si functional, aceasta realizand masa ( - ) circuitului. Am izolat lamele pe mijloc pentru a acomoda sub aceasta cablul pozitiv ( + ) fara a face scurt circuit intre acestea. Lamelei i-am indoit capetele spre interior pentru a aduce la nivel cele 3 puncte de contact ( - + - ). Firul negativ l-am cositorit cu pistolul de lipit pe suprafata lamelei in exterior, iar cel pozitiv e fixat sub presiune intre lamela izolata si contactul capului lanternei. Apoi in locul inelului de cauciuc cu care vine lanterna (deasupra filetului) am indoit o sarma maleabila facandui 2 urechi coliniare (una de o parte si una de cealalta) prin rasucirea acesteia. Apoi cu ajutorul unei bande elastice am securizat lamela pe contacte si am agatat elasticul pe urechile sarmei. Finalizand treaba cu izolarea capului cu banda izolatoare.


Avand in vedere ca am eliminat compartimentul bateriei din ecuatie, am fost nevoit sa construiesc unul dar folosind un acumulator AA pt eficienta si comfort. Eu am folosit un cilindru de seringa care avea un diametru putin mai mare ca acumulatorul, l-am taiat aproape de la jumatate (longitudinal) am atasat 2 placute de contact cum vedeti in orice compartiment de baterii (unul cu arc pt - si unul cu un mic bombeu pt +), am sudat cablurile cu cositor pe acestea si am izolat totul cu banda izolatoare.


Apoi pe cablul + a trebuit sa introduc un intrerupator. Am folosit 2 intrerupatoare foarte mici care se gasesc in interiorul a multor aparate electronice, situate pe aceasi placuta de circuit.

Circuitul arata cam asa:

De asemenea pt simplitate si adaptabilitate am folosit velcro pentru a securiza placuta cu intrerupatoarele pe corpul replicii. Am cusut o bucatica de velcro pe placuta cu intrerupatoare si am atasat cu banda dubla adeziva cealalta parte a velcro-ului pe suprafata replicii in zona in care va sta degetul mare a mainii stangi. De asemenea capul lanternei va veni atasat in varful lunetei cu putina (sau mai multa) banda izolatoare, iar compartimentul bateriei intre receiver si rail, unde la AUG este loc destul.

Din pacate laserul inca nu il am dar macar intrerupatorul pentru acesta este pregatit.

Sper ca v-am fost de folos si v-am dat idei!

Cu Stima,
Alex V.

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate