6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: SIG Sauer P229 KJW

material realizat de
Radu Bogdan

Scurt istoric

P229 este o arma compact, usor de ascuns sub haine, conceputa pt a inlocui P228. Fata de acesta, modelul 229 a poate acomoda mai multe calibre .357 Sig ]i .40 S&W. Slide-ul este produs frezare din otel inox, pentru a rezista la cartuse mai puternice. O alta noutate este schimbarea de calibre se poate face doar prin schimbarea tevii. Tragaciul este tip DAO ( Double Action Only) reduce forta aplicata, dar prezista si o siguranta mai mare in utilizare. Sistemul de pridere pt accesorii este tip Picatinny.

Date tehnice

Greutate 1130g
Dimensiuni 180mm lungime, 142mm inaltime
Scara 1:1
Capacitate 25 rounds
Material ZINC, ABS
Viteza 280-340 FPS
Hop-Up Thumb Dial

Replica KJW/Cybergun este o copie fidela a modelului Sig Sauer. Diferentele sunt la modul de markare a informatiilor de trade mark; replica comercializatata de Cybergun are trade mark-urile vopsite nu stantate ca modelul original.

Modelul Cybergun vine intr-o cutie de transport din pastic destul de rezistent. In cutie buretele este taiat pt a acomoda pistolul si incarcatorul.

Modelul KJW vine intr-o cutie de polistiren cu un capac de carton, In interior este pistolul, o tija si un tub de sepead loading, un adaptor pt speed loader care vines peste capatul incarcatorului, bile 0.20g, un manual si cateva tinte.

Chiar daca Cybergun pune doar trade mark-urile, exista unele diferente usoare intre realizarea cele doua modele, datorate producatorului KJW. La replica Cybergun se observa un joc al slide-ului, datorita dimesiunilor usor mai mari fata de modelul de comparatie KJW. Posibil aceasta eroare de productie a fost corectata sau modelul de comparatie a iesit un pic mai bine fata de predecesorul.


Cybergun


KJW

Forma rotunjita a railului, care intre timp a devenit standard pentru pistoalele sig, limiteaza numarul de accesorii si tipul acestora.

Gripul are textura rugoasa atat la modelul KJW cat si Cybergun; acesta din urma prezinta numele P229 trecut pe grip, in loc de KJW. Praselele originale P229 Sig Sauer pot fi montate cu usoare modificari (pt a acomoda arcul cocosului) pe replicile P229. Exista si un spatiu unde poate fi agata un lanyard.

Incarcatorul este compus din trei bucati: partea de sus pe unde sunt livrate bilele si fanta de la supapa de gaz (sunt din plastic fixate cu un pin), corpul incarcatorului si baza (ambele din metal, fixate cu doua pin-uri la baza). Acest sistem de etanjare este destul de ineficient pe termen lung, incarcatoarele KJW pierzand gaz dupa o perioada relativ scurta de utilizare. Ca metode foarte eficiente de etansare pot fi folosite perlandezul sau adeziv siliconic. Incarcatorul are joc in interiorul grip-ului dar acest lucru poate fi corectat prin aplicarea a unu sau mai multe straturi de banda izolatoare pe interiorul gripului (sau pe incarcator, daca nu derajaza aspectul inestetic).

Pentru a demonta pistolul se scoate incarcatorul si se trage in jos de parghia situata deasupra tragaciului, care inzavoraste culata, apoi se trage de culata in fata.

Teava este de 6.08 mm, iar garnitura hop-up este destul de rigida la ambele pistoale. Unitatea hop-up este din zinc, si se poate sparge la eventualele socuri la care poate fi supus pistolul (cadere pe planuri dure). In poza se observa ca una din urechile unitatii hopup este rupta. Acest lucru poate crea probele in timpul functionarii, datorita rotirii in ax a unitatii hop-up.

Reglarea hop-up-ului se face prin demontarea culatei, acesta prezentand o rotita de reglaj. Efectul de hop este dat de rotatia spre stanga. Demontarea unitatii hop-up se face prin scoaterea surubului situat pe partea stanga.

Pentru a scoate teava si unitatea hop-up din culata este necesara scoaterea ghidajului arcului de recul (se impinge in fata pt a elibera o ureche din hop-up), apoi se impinge unitatea hop-up cu teava cu tot spre partea inferioara a culatei ca in poza de mai jos.

Un alt puct slab al pistoalelor KJW sunt valve-knocker-ele. Acestea sunt turnate dintr-un aliaj de zinc si au tendinta de a se rupe in partea din mijloc unde sunt mai subtiri fie in timpul functionarii fi prin scaparea pistolului pe suprafete dure. O simpla cautare pe internet arata cat de mare este numarul de utilizatori care sau lovit de aceasta problema. O solutie este valve knockerul oferit de Shooters Design. Produs prin frezare din otel, asigura o folosire indelungata a pistolului. Aceasta piesa poate fi montata fara probleme pe orice model KJW P229, insa, la replicile mai vechi vandute de Cybergun este nevoie de o usoara modificare a piesei (pilirea capatului care loveste valva incarcatorului), aceasta lovind valva incarcatorului la insertia acestuia in pistol.

Elementele de Trade Mark sunt vopsite pe lateralul pistolului.

Sighturile la ambele pistoale sunt vopsite alb, foarte usor de reperat, fixe, ne suportand nici un fel de reglaj. Exista pe piata catari fosforescente, compatibile cu cele KJW P226, putand fi modificate si pentru P229 (piciorusele).

Pistolul imita tipul double action al originalului, ne prezentand nici siguranta. Prezinta pe laterla parghia pentru dezarmare, insa aceasta nu functioneaza corespunzator, cocosul ne revenind in pozitia de plecare in momentul dezarmarii. Atingerea cocosului incomplet dezarmat duce la activarea pistolului si tragerea unei scurte rafale de bile. Se recomanda dezarmarea armei prin scoaterea incarcatorului si apasarea tragaciului. Aceasta problema a fost intanlita la doua din modelel comercializate direct de KJW, la replica Cybergun, dupa demontarea blocului cocos si remontarea acestuia, problema a fost eliminata, dar cocosul tot nu revine la pozitia initiala dupa apasarea parghiei de dezarmare.


Pistoalele asigurate partial


Cybergun partial asigurat


Ambele pistoale asigurate

Problemei poate pleca de la arcuri, de aceea ar fi bine sa fie achizitionate un set de arcuri MAG produse pt P226. Nu am testat daca toate arcurile din set sunt compatibile, insa cele din blocul cocosului sunt.

In acest mod se reasambleaza blocul cocosului in cazul in care trebuie deshis pt a schimba piese gen arcuri slabite sau valve-knocker-ului rupt.

Datorita plasarii parghiei pentru dezarmare pe partea stanga, arma este pentru dreptaci in general, stangacii necesitand ceva practica pt a deplasa policele pe partea stanga a replicii / armei. Singurul avantaj pentru stangaci este repozitionarea butonului de eliberare a incarcatorului de pe stanga pe dreapta, intalnit si la modelele P226.

Teste in teren

La tragere reculul este destul de puternic, iar zgomotul este metalic, sec. Ciclul de tragere este rapid.

Gazul Green Gas folosit a dat o viteza medie de 80 mps, raza fiind suficienta pt un pistol airsoft.

Precizia este multumitoare, grupajul la ambele pistoale a fost destul de bun la 10 metri, tragere de pe banc.

Viteza masurata cu bile First Target 0.20 si gaz Green Gas G1000:

 • 80.13
 • 80.81
 • 82.93
 • 82.42
 • 81.86

Viteza masurata cu bile Excel 0.25 si gaz Green Gas G1000:

 • 77.24
 • 77.74
 • 77.68
 • 77.47
 • 78.00

Pro si contra

Pro:

 • corp metalic, bine finisat
 • precizie buna
 • bine echilibrat
 • trade-markuri (Cybergun)

Contra:

 • lipsa trade-makrurilor in versiunea KJW
 • proasta etanseitate a incarcatoarelor KJW
 • jocul incarcatoarelor in crosa
 • urechile partii de platic ale incarcatoarelor sunt subtiri, rigide, si se pot rupe
 • realizarea dint-un aliaj de proasta calitate (slidelul se sparge la cadere puternica pe suprafete din beton)
 • sight-urile sunt fixe
 • valve-knocker realizat din zinc, se poate rupe daca este folosit intens sau pistolul cade pe suprafete de beton
 • piese de schimb putine comparativ cu problemele dezvoltate de folosirea intens
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate