6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: KWA G-17

material realizat de
Ruairi

Glock-ul 17 este o replica indragita de jucatori de airsoft, este fiabila, simplu construita si usor de intretinut. Este popular si datorita faptului ca se potriveste la orice echipament, dat fiind multitudinea celor care o folosesc in viata reala. Prin bunavointa celor de la airsoft.ro, am primit o replica de Glock 17, produsa de KWA, care poate fi achizitionata de aici .:

Specificatii tehnice

 

GLOCK 17
real

G-17 KWA
 replica

Lungime, mm

186

205

Latime, mm

30

26

Lungimea tevii, mm

114

93

Greutate descarcat, g

625

720

Capacitate incarcator

10, 17, 19, 31

23+1, 50

Calibru, mm

9x17, 9x19, 357SIG, .40SW, 10mm,45ACP

6.08

Construit din

Otel/polimer

Magneziu/abs

Background

Familia de pistoale Glock, a aparut odata cu deja faimosul pistol Glock 17, conceptie a companiei austriece Glock Gmbh., cunoscuta anterior doar pentru cutite de o foarte buna calitate si lopeti de infanterie. Pistolul Glock 17 a aparut pentru prima data la testele armatei Austriece, pe care le-a si castigat. Astfel a intrat in serviciul armatei si politiei Austriece, la inceputul anilor 1980 sub denumirea de P-80. De atunci incoace, Glockul 17 si “descendentii sai” au devenit foarte populari in randul armelor de foc utilizate de militari sau agentii de securitate, fiind un model exportat in peste 50 de tari.  Sunt construite cu camera pentru majoritatea calibrelor: 9x17mm scurt (.380ACP), 9x19mm Luger, .357SIG, .40SW, 10mm auto si.45ACP. De asemenea, Glock-urile sunt disponibile intr-o varietate mare de modele: normal, semi-compact, compact  pentru momente in care arma nu trebuie purtata la vedere si lung pentru competitii. Exista si modele pentru instructie/antrenament, conceputa sa traga munitie neletala. Acest model se diferentiaza de modelul real prin culoarea cadrului, care este albastra in cazul celor care trag cu munitie neletala si rosie pentru cele care nu trag deloc.

Glock-urile nu au alte comenzi in exterior, in afara tragaciului, a parghiei care opreste culata si a butonaselor care desfac pistolul. Diferenta la cele automate, este selectorul de foc montat pe culata/manson.

Sunt construite pe un cadru din polimer, cu o culata de otel fabricata prin turnare printr-un  proces extraordinar, tratate special la cald ca sa i se mareasca rezistenta la uzura si rugina. Primele Glock-uri aveau doar niste prasele simple cu niste striatii, acum au locase speciale pentru degete si sunt construite special anti alunecare.  Variantele moderne au sub teava din fata, pe cadru, un rail pe care se pot monta diverse accesori: lanterna sau laser. Catari reglabile sunt disponibile pentru variantele de competitie.

Familia Glock: de sus in jos Glock 17, 19 si 26

Modelul Glock 17 (doar 17) poate fi modificat cu un " kit amfibie" care permite tragerea subacvatica si la adancimi mari. Tragerea sub apa are un efect destul de nesemnificativ in lupta, pentru ca raza efectiva este destul de mica. Dar motivul real al acestei specificatii este sa arate puterea armei si sa permita tragerea optima si in conditii de vreme extrema, cu apa in interiorul tevii (in multe arme, rezultatul este explozia tevii).
Sursa: worldguns.ru

Functionare si prezentare generala

Construit de KWA, Glock-ul 17, distribuit in Romania de airsoft.ro, este o achizitie ideala fie ca esti un incepator sau un airsofter experimentat. 

Cutia, cu  logo-ul KWA si ASG, contine replica, manualul de utilizare, un incarcator de 23 bile, o cheie pentru reglat hop-up-ul, un dispozitiv pentru incarcare rapida si o punguta cu 100 de bile. Cutia este din zapada artificiala, locasul pistolului e conceput pentru mai multe tipuri de pistoale, dar unde Glock-ul sta bine fixat. E spatiu in cutie si pentru un incarcator suplimentar. Manualul este extrem de mic, impropriu spus manual, este de fapt o foaie impaturita in doua. Intr-adevar, contine strictul necesar: mod de utilizare, reguli de siguranta si o diagrama explodata. Este ilustrata si poate lamuri un incepator despre replica achizitionata si pasii pe care trebuie sa ii urmeze in intretinerea ei.

Pistolul este un model simplu, solid, fiabil, bine inchegat si puternic. Vine “din fabrica” cu culata/manson metalic (construita din magneziu), la fel si cu teava din metal, care ii dau un aspect si o greutate foarte apropiata de arma reala. Aspectul este usor stirbit de lipsa trademarksurilor/marcajelor. Cei care doresc marcaje, pot opta pentru varianta, putin mai scumpa, produsa de KSC. Pistolul are o greutate medie, 720g, e echilibrat. Chiar si fara incarcator isi mentine aceste calitati, datorita culatei, tevii externe si a altor componente din metal interne care ii confera greutate. Daca e scuturat/miscat se aude un usor zanganit datorita ghidajului arc (care are un mic spatiu in care poate misca) si a culatei (care are un mic joc stanga-dreapta).

Siguranta, este ca si la modelul real, pe tragaci. Glock-urile au un tragaci dublu, format din: un tragaci mai mic, care daca nu e apasat nu permite tragaciului mare sa se declanseze. Aceasta siguranta isi face treaba, e foarte greu ca pistolul sa se declanseze accidental. Nu va recomandam sa fortati apasarea tragaciului mare, fara a-l apasa si pe cel mic, doar in ideea de a vedea cat de rezistenta e siguranta. Pistolul are piese din plastic si metal (nu otel) care pot ceda destul de usor.

Marcajele apar pe partea stanga a culatei, vopsite cu alb, marcajul ASG (Action Sport Games), F intr-un pentagon de la Federatia Germana de airsoft si Cal. 6mm BB. Mai are pe lamela metalica prinsa sub teava o serie, care din pacate nu este unica.

Catarile sunt din plastic, marcate cu alb pentru a asigura luarea liniei de ochire  mai usor si o vizibilitate mare.

Partea de jos a pistolului, este construita in totalitate din ABS, de buna calitate si destul de mat. Textura praselelor si locaselor speciale pentru degete, sunt ergonomice si confortabile. Tragaciul si butonul de eliberare a magaziei sunt si ele din plastic, pe cand parghia care blocheaza culata si partile interne sunt din metal.

Sub teava are un rail, pe care se poate monta orice accesoriu pentru sina de 20mm, lantena sau laser.  In cazul de fata, pe rail se gaseste montata o lanterna tactica cu laser, tot de la ASG, pe care o puteti achizitiona de pe www.airsoft.ro, de aici, la 178.5 Ron.   


Magazia, este din metal, in ea se pot incarca 23 de bile, este compatibila cu cea de KSC. Are un usor joc in locasul in care intra. Pe laterala spate, prezinta niste marcaje, care indica cate bile mai sunt in magazie. Incarcarea magaziei cu bile se face tragand in jos plasticul care impinge bilele in incarcator, cand arcul e comprimat, in partea de jos a acelui plastic exista o parghie care blocheaza arcul comprimat, pana cand magazia e incarcata cu bile si se deblocheaza sistemul.


Este un sistem simplu des intalnit la magaziile produse de KWA/KSC. Incarcarea magaziei cu gaz, se face culisand baza din plastic a incarcatorului ca sa ajungi la valva. In acest mod ingenios, valva este protejata de praf si alte mizerii.

 

Un alt lucru care m-a surprins intr-un mod placut este faptul ca supapa valvei, are deja acea garnitura de cauciuc, care ajuta la o incarcare perfecta cu gaz a incarcatorului.

Demontarea se face simplu, se scoate magazia, pistolul se armeaza, se apasa cele “2 “butonase” de pe lateral, in timp ce se trage de culata in fata. Odata culata scoasa, de pe partea inferioara, se scoate ghidajul resortului de recul si resortul. In acest moment teava externa culiseaza in spate, poate fi ridicata si scoasa. Teava externa este din metal, iar cea interna e din inox. Am masurat diametrul tevii interne si este de 6.05, o surpriza placuta.

Mecanismul de hop-up este bazat pe un sistem, folosit pe toate modelele fabricate de KWA/KSC. Ca sa ii faci ajustari, in cutia pistolului exista o cheita, cu care faci reglajele fara sa demontezi pistolul, cum e la alti fabricanti. Problema apare daca pierzi acea cheita, in acest caz nu mai ai cum sa ii faci ajustari.

Cand l-am dezasamblat prima data, nu am observat vreun semn ca ar fi uns, sau cea mai mica urma de lubrifiant. Asa ca am folosit vaselina teflonata si spray siliconic ca sa il ung. Spray pentru piston si vaselina pentru ghidajul resortului si locasele laterale de pe partea inferioara pe unde culata culiseaza fata-spate. Cu siguranta un incepator nu ar observa si nu ar sti ce sa ii faca.

Performante

Cronografiat un KWA G-17, folosind bile de 0.20g si gaz Abbey Predator scoate urmatoarele valori:

  1

95 m/s

  2

92 m/s

  3

95 m/s

  4

94 m/s

  5

95 m/s

  6

92 m/s

  7

92 m/s

  8

90 m/s

  9

92 m/s

10

90 m/s

Dupa cum se observa din rezultatul testului cu chronograful, are usoare probleme de consistenta in tragere KWA G-17, ca si alternativa sa reala, nu e un pistol de tir, este un pistol destinat luptei, a carui destinatie sunt partidele de airsoft, unde isi face treaba de minune. Pentru a-i testa precizia, am folosit o tinta standard (o foaie a4), asezata la 8m, in care am tras 10 bile de diferite greutati. Bilele folosite au fost Guarder 0.20g, Excel 0.23g si JBU 0.25g. Grupajul din tinta, desi tras la o distanta mica, ne da un indiciu clar la cum ar arata grupajul pe o distanta mai mare.

Pozele sunt destul de graitoare in ceea ce priveste precizia, chiar foarte buna. Lucru datorat, in principiu, tevii interne de 6.05 mm “de precizie” (cu care este echipat din fabrica), in loc de 6.08mm care este diametrul standard al replicilor de airsoft.

Cum catarile nu sunt ajustabile, utilizatorul trebuie sa compenseze si sa faca anumite corectii, daca pistolul trage stanga sau dreapta. 

Sunetul este metalic, distinct, atunci cand il armezi si cand tragi cu el. Culata face cursa perfect de fiecare data. Numarul de bile ce pot fi trase cu o incarcare de gaz, la 21° C, aproximativ 60. Daca pistolul ar fi avut culata din plastic, probabil s-ar mai fi putut trage inca 10, poate 15 bile, pe langa cele 60 trase deja.

Per ansamblu, s-ar comporta excelent si la o proba de tir IPSC airsoft. Conditia e ca utilizatorul sa faca exercitii cu el si sa fie obisnuit cu acest model de pistol, ale carui catari nu sunt reglabile.

Concluzie

G-17 de la KWA, este o replica la fel de simplu de utilizat ca si echivalentul lui real, Glock-ul 17. E o replica excelent realizata, rezistenta si versatila, perfecta pentru orice jucator de airsoft sau pasionat de tir airsoft. Calitatea detaliilor si functionarea lui va multumi orice iubitor de pistoale Glock.

Faptul ca vine cu teava externa si culata metalica, reprezinta un mare plus. Acestea achizitionate separat si montate pe un pistol cu teava si culata din plastic, v-ar mai costa cel putin 130 USD, plus ca s-ar putea sa nu fiti in stare sa le montati singuri, iar rezultatul sa nu fie unul tocmai multumitor.

Pro

 1. calitatea finisajelor
 2. construita solid.
 3. un raport excelent calitate/pret, in Romania este disponibil la pretul de 416.5 Ron, pe airsoft.ro
 4. culata si teava externa din metal, contribuie la realismul replicii
 5. performanta excelenta
 6. garnitura de cauciuc, pe supapa valvei, care ajuta la o incarcare perfecta cu gaz a incarcatorului
 7. supapa protejata de un capac de plastic, care o protejeaza de mizerie si praf
 8. diametrul tevii interne este de 6.05mm, teava de precizie

Contra

 1. lipsa marcajelor
 2. uscat total, trebuie desfacut si uns cu vaselina pentru replici de airsoft si spray siliconic
 3. o usoara inconsistenta in tragere
 4. culata are un mic joc stanga dreapta
 5. cheita de la hop-up, daca se pierde nu mai ai cu ce regla hop-up-ul

airsoft.ro

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate