6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Accesorii Replici 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: medalioane.ro - medalioane de identificare

material realizat de
Ghost Leader

Prin amabilitatea medalioane.ro am primit cateva tipuri de placute de identificare (sau dog-tags) propuse pentru evaluare. Am fost placut surprins sa aflu ca acestea sunt personalizate cu acelasi echipament folosit de armata americana pana in anii 70 iar placutele sunt procurate de la acelasi furnizor care lucreaza si cu armata americana.

Scurt istoric al medalioanelor militare americane dog tag (placute de indentificare)

Placutele de identificare au fost introduse pentru prima data in 1899. Din 1913 regulamentul armatei statelor unite a introdus obligatorie purtarea lor. Pina in 1917 toti soldatii purtau placute din aluminiu cu lant la gat. Apoi pe masura ce productia de razboi facea ca anumite metale sa devina critice, aceste placute au fost realizate pe suport de alama, otel, inox.

La inceputul celui de al doilea razboi mondial forma medalioanelor era deja schimbata in forma ovala folosita in prezent. De la inceputul folosirii lor pana in prezent, au circulat diferite mituri despre utilizarea medalioanelor. In perioada 1941 si inceputul anilor 70 au fost folosite medalioanele cu crestatura ca cel din imaginea de mai jos.

Una din cele mai cunoscute relatari este ca unul din medalioane era fixat intre dintii soldatilor decedati pe campul de lupta. De obicei unul din medalioane era recuperat pentru a se afla ulterior datele decedatului si pentru a instiinta familia, iar al doilea ramanea la decedat. Nu a existat nici o informatie oficiala pentru folosirea medalioanelor in acest mod. Explicatia existentei acestei crestaturi este faptul ca aceasta crestatura era folosita pentru prinderea medalionului in echipamentul de personalizare precum si in echipamentul de citire a placutelor recuperate. Deasemenea au circulat povesti despre medalioane care au oprit bucati de schije de proiectil sau au fost folosite ca obiect ascutit sau surubelnita in cursul unor evadari.

Daca vrei sa stii mai multe despre istoria si sistemul de codificare al acestor placute, iti recomand un material tradus si adaptat de Ruairi aici .:

Modele disponibile la www.medalioane.ro

1. Placute identificare model WW2

Modelul de placute de identificare tip "WWII" (World War II) au fost folosite de armata americana in timpul celui de al doilea razboi mondial si razboiul Koreean.

Marimea medalionului este de 29mm x 50 mm, cu crestatura.  Caracterele au marimea de 2,5mm. Realizate din otel inoxidabil, finisare bruta respecta intocmai capabilitatii tehnice din vremea respectiva. Placutele prezinta niste zgarieturi fine care dau senzatia de folosire in lupta. In timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost folosite cauciucurile din protectie doar la sfarsit si pentru o scurta perioada.

Mi-au placut mai mult cum arata fara protectiile de cauciuc, insa fac zgomot. O solutie folosita de soldati era sa prinda placutele intre ele cu banda adeziva. Finisarea bruta a placutelor dau un plus de realism acestor placute, ca si cum ar fi fost folosite in lupta. Protectia din cauciuc arata ca in poza de mai jos.

Desi la prima vedere intre acest tip de placute si cele model Iraq nu se vede o diferenta semnificativa, atunci cand le-am folosit pentru a reflecta lumina, acestea au reflectat lumina mai puternic decat cele tip Iraq.

Un aspect important este faptul ca materialul nu lasa urme de negreala, nu rugineste si nu oxideaza. Recomandat pentru folosirea in cele mai adverse conditii.

Acest tip de placute poate fi comandat la adresa www.medalioane.ro

2. Placute identificare model IRAQ

Modelul  Inox Mat - Dull "Iraq" sunt versiunea oficiala, folosita in prezent de fortele armate in zonele de conflict din Iraq si Afganistan precum si de trupele romanesti detasate in teatrele de conflict, care au primit placute de identificare de la armata SUA (si nu versiunea curenta romaneasca). Formatul folosit in prezent este cel fara crestatura (cum aveau cele din al doilea razboi mondial).

Marimea medalionului este 29mm x 50 mm. Caracterele au marimea de 2,5mm, la 4 sau 6 randuri, 15 litere pe fiecare rand. Realizate din otel inoxidabil, finisarea mata face aceast tip de placuta sa nu reflecte lumina. Materialul nu lasa urme de negreala, nu rugineste, nu oxideaza, etc. Recomandat pentru folosirea in cele mai adverse conditii.

Comparate cu cele model WW2 nu mi-au dat impresia unor diferente majore, insa folosite pentru a reflecta lumina, modelul Iraq a ramas mat.

Am observat ca pe protectia de cauciuc se prinde usor praful. La capatul jocurilor (asta in cazul in care sunteti genul de jucator care alearga mult, se taraste pe jos, etc.) va fi nevoie sa curatati praful care intra sub cauciuc.

Acest tip de placute poate fi comandat la adresa www.medalioane.ro

3. Placute identificare model Inox vopsit static negru

Impresionante de cand le iei in mana. Te fac oarecum sa te gandesti la Navy SEAL sau alte forte speciale.

Realizate din otel inoxidabil, sunt vopsite static cu vopsea neagra. Din pacate, daca nu esti atent si il zgarii se poate lua vopseaua. Marimea medalionului este 29mm x 50 mm. Caracterele au marimea de 2,5mm, la 4 sau 6 randuri, 15 litere pe fiecare rand. Finisarea mata face aceast tip de placuta sa nu reflecte lumina.

Un suport excelent daca vrei sa gravezi emblema clubului sau echipei pe el.

Acest tip de placute poate fi comandat la adresa www.medalioane.ro

4. Placute identificare model Alama / Inox Lucios / Argint

medalioane.ro ofera placute de identificare si pe suporturi de alama sau inox lucios.

Referitor la suporturile din alama si inox lucios istoria spune ca In decembrie 1940, armata a trebuit sa faca o alegere între alama sau monel - ei au ales aliajul din urma (mai puternic, din aliaj de alama si cu continut de nichel), deoarece apoi nichelul a ajuns pe lista de articole critice afost inlocuit de alama. Alama a fost utilizat ca un substitut standard la mijlocul anului 1941, dar pâna la sfârsitul anului 1942, datorita, cresterii economice a SUA si evident a cresterii numarului Fortelor Armate, a intrat si alama pe lista materialelor critica, astfel ca armata a avut din nou de gasit o solutiealternativa. Astfel la finalul lunii martie1942, au fost confectionate din otel inoxidabil.

Dezavantajele versiunii din alama (aspect auriu) este ca in functie de hainele purtate acest medalion necesita intretinerea suprafetei, care oxideaza ( isi pierd luciul). Intretinerea se poate face cu pasta speciala de curatare a alamei sau cu pasta de dinti. Este recomandat pentru purtarea in conditii uscate. Acest tip de placute poate fi comandat la adresa www.medalioane.ro

Dezavantajul major al versiunii din Inox lucios este ca reflecta lumina. Materialul nu lasa urme de negreala, nu rugineste, nu oxideaza, etc. Recomandat pentru folosirea in cele mai adverse conditii. Un minus pentru pasionatii de mil-sim este faptul ca finisarea lucioasa a acestor placute reflecta lumina (nu este totusi ca o oglinda). Acest tip de placute poate fi comandat la adresa www.medalioane.ro

Pentru cei care doresc o utilizare mai "civila" a placutelor de identificare, medalioane.ro va oferi in viitorul apropiat si versiunea din argint.

Specificatiile pentru aceste medalioane sunt standard, marimea medalionului fiind 29mm x 50 mm. Caracterele au marimea de 2,5mm, la 4 sau 6 randuri, 15 litere pe fiecare rand.

5. Placute gravate cu sigla sau emblema evenimentului/clubului

O piesa de rezistenta care mie si colegilor din Sektion 9 ni s-a parut extraordinara. Este vorba de gravarea unei placute de identificare (indiferent ca este vorba de inox lucios, inox mat, inox, alama sau metal negru) cu emblema clubului sau dupa caz cu sigla unui eveniment.

In imaginea de mai jos au fost personalizate placute cu emblema SWORD. In cazul in care doresti o astfel de personalizare este important de stiut ca logoul pe care il vei trimite trebuie realizat doar in alb si negru, fara nuante de gri sau culori pentru a putea fi citit de masina de gravat.

medalioane militare

Concluzii

De la producator am aflat ca echipamentul de personalizare utilizat a fost fabricat in 1939 si folosit intr-o baza militara din Statele Unite, dezafectat in anii '70. A fost achizitionat in Florida, reparat si pus in functiune in Romania din 2006, fiind singurul model de astfel de echipament din Romania. Acest lucru este categoric un mare plus.

Medalioane.ro dispune si de un echipament mobil care poate fi deplasat la evenimente. In acest fel participantii isi pot personaliza pe loc placutele de identificare.

Disponibile pe cinci tipuri de suport: inox lucios, inox mat, inox, alama si metal negru pot fi personalizate in functie de preferinte. Personal mi-au placut cele pe inox mat, www2 si metal negru chiar daca se zgarie. Cauciucul de protectie poate fi ales iarasi in functie de preferinte, fiind disponibil in mai multe culori.

Recomandari

  • daca esti un pasionat de mil-sim aceste placute de identificare sunt o piesa importanta a echipamentului tau. Iti recomandam in mod special modelele WW2, Iraq sau Metal Negru .
  • In cazul placutelor tip WW2, in timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost folosite cauciucurile din protectie doar la sfarsit si pentru o perioada scurta. Totusi, recomand achizitionarea cauciucurilor de protectie pentru a reduce zgomotul.
  • Organizatorii de evenimente pot apela cu incredere la medalioane.ro pentru realizarea unor placute cu sigla evenimentului respectiv. De asemenea echipamentul mobil permite personalizarea placutelor de identificare pentru participanti chiar in timpul desfasurarii evenimentului.
  • Cluburile de asemenea isi pot comanda placute de identificare cu emblema clubului. Emblema trebuie sa fie alb-negru, fara nuate de gri sau color.
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate