6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Echipament Comunicatie 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: Quansheng TG-UV2

material realizat de
Misu
Legio XIII Gemina

Aceasta evaluare este impartita in urmatoarele sectiuni:

 • 1.Impachetarea si costul.
 • 2.Aspectul.
 • 3.Specificatii.
 • 3.Functiile de baza.
 • 4.Functiile avansate.
 • 5.Impresiile de pe campul de lupta.
 • 6.Concluzia.

1.Impachetarea si costul.

Statia a fost achizitionata de pe 409shop.com, cel mai mare magazin online de profil din Hong Kong. Costul ei a fost de 83$ iar transportul este inclus in cost, transportul de asemenea a fost ireprosabil, statia ajungand prin Air mail in aproximativ 9 zile de la data plasarii comenzii (m-am dus eu sa o ridic de la vama ca altfel mai asteptam 3-4 zile).

Impachetarea a fost standard, cutia de carton continand un mulaj de plastic subtire in care se gaseau toate cele. Pachetul contine:

 • •  statia Quansheng TG-UV2
 • •  baterie Li-Ion 7,4V 2000Mah
 • •  antena dual band (Vhf/Uhf)
 • •  clip de curea
 • •  lanyard de mana
 • •  alimentator + incarcator inteligent Li-Ion (separate)
 • casca PTT
 • •  Manual de utilizare.

2.Aspectul

TG-UV2 are un aspect profesional, fiind construita din plastic de calitate buna, aceasta rezista la umiditate si ploaie usoara (testata de mine), socuri si zgarieturi (testat personal). Sistemul de prindere este identic cu unele modele Yesu (de ex. yaesu VX-246), este solid si tine bine bateria desi lasa un pic de loc pentru joc si probabil infiltrare de apa (inca nu mi-sa intamplat).

Statia are un singur buton vertical care suporta 2 roluri, buton de pornire si volum, langa acesta gasim mufa antenei de tip SMA-female si un mic led pe post de lanterna. De asemenea aceasta are un numar de 16 taste pe fata si tastatura complet alfanumerica. Pe lateral stanga putem gasi 3 butoane: PTT, MONI (tasta „monitor”) si butonul de lanterna.In partea dreapta gasim portul de casca-ptt, de tip Kenwood cu 2 mufe, una de 2,5mm si cealalta 3,5m, acesta este acoperit de o aparatoare de cauciuc prinsa cu un surub.

Pe spate clip-ul se monteaza cu 2 suruburi si sta ferm in loc. Statia are o greutate de 250 de grame si lungimea totala de 32 cm ( dintre care 11 cm are statia si 21 cm antena). Antena este de tip flexibil (gen arc de pix), cauciucata, avand o mufa de tip SMA-female.

Manualul, desi ma asteptam sa fie unul de proasta calitate, gen classicul manual de AEG „chinglish”, am fost chiar surprins, exprimarea din cadrul lui a fost foarte clara iar greseli ortografice sunt aproape imposibil de gasit. Acesta este foarte detaliat si impartit in 2: jumatate engleza si jumatate chineza.

Bateria este de 7,4 volti si 2000 miliamperi (dupa cunostinta mea este bateria cu capacitatea cea mai mare pt handheld transceivers de pe 409shop.com, e posibil sa existe si altele cu capacitate mai mare, dar majoritatea au 1100-1300 mah)

Incarcatorul si alimentatorul este unul inteligent, special pentru acumulatori Li-Ion, cu autoprotectie, acesta incarca la 12 volti (! asa scrie pe el!) si 1000 mah, teoretic, ar incarca bateria de 2000 in aproximativ 2 ore.

3.Specificatii:

Ca orice statie de emisie-receptie, suporta PMR, defapt acesta este dual band, insemnand ca are capacitatea de a emite pe VHF si UHF, benzile de frecventa pe care receptioneaza si transmite sunt:

 • UHF 1 350-390 Mhz
 • UHF 2 400-480 Mhz
 • UHF 3 500-520 Mhz (doar receptie)
 • FM 88-108 Mhz (da, receptioneaza posturi radio)
 • VHF 136-174 Mhz

Puterea de emisie poate fi setata intre 1 watt, 2,5 sau 5 (statiile PMR din comert au 0,5w putere de emisie). Programarea se face usor prin intermediul tastelor (extrem de user-frendly) sau unui cablu de date care intra in slotul de PTT tip Kenwood. Statia are 44 de coduri ctcss si 208 coduri DCS Normal si DCS Inversate, in total 254 de coduri facute special pentru a-ti securiza convorbirea.

Acum ca v-am ametit cu detaliile tehnice, e timpul sa raspund la intrebarea de pe buzlele tuturor „Cat bate?”. Dupa cum am spus are 3 setari 1, 2.5 si 5 W, eu personal pe 5 W am luat legatura cu o statie mobila (de masina, in VHF) din bucuresti, in cartierul rahova, eu fiind in Sinaia , la cota 2000, de semenea am „lovit” o statie de baza de la cota 1400, fiind in trafic in Bucuresti, in zona arcului de triumf (desi transmisia era slaba si se intrerupea des). Avantajul era faptul ca acele statii cu care am luat legatura, fie erau la inaltime, fie eram eu la inaltime, deci nu aveam obiecte intre noi care sa obstructioneze transmisia, intre Sinaia si Bucuresti fiind aproximativ 120 de Km. In mediul urban, la nivelul solului am luat legatura cu o statie corespondenta la 4-5 km, dar mediul bucurestean nu este deloc propice propagarii undelor radio din cauza cartierelor de blocuri de 8-10 etaje care restrictioneaza semnalul. Bateria de 2000mha ii asigura o autonomie de aproximativ 3 zile la 5W putere si aproape o saptamana la 1W putere.

4.Functiile de baza.

Statia are un display care afiseaza 2 frecvente sau 2 canale simultan, in functie de modul in care va aflati, TOT(time out timer- limiteaza timpul pe care emiti la o perioada presetata), Busy lockout ( nu permite sa emiti cat timp emite altcineva pe acelasi canal), canalele pot fi salvate sub forma alfabetica, cu pana la 6 caractere, functie de key lock si foarte important dual watch- permite montorizarea simultana a 2 canale, in orice frecvente ar fi acestea, modul de functionare este urmatorul:

In modul dual watch monitorizezi 2 canale simultan, canalul principal si subcanalul, in canalul principal se poate si emite, in canalul secundar se poate doar asculta, im modul FM, poti asculta muzica de pe un post radio pe subcanal si poti comunica simultan pe canalul principal cu coechipierii, cand cineva iti comunica ceva, statia automat reduce la 0 volumul radioului sau a celuilalt canal.

Alta functie foarte importanta este cea de code search, aceasta cauta coduri private pe o frecventa data si cand cineva comunica in codul respectiv, statia se fixeaza asupra codului si il salveaza, asta permite ascultatea canalelor care in mod normal sunt „codate” si inacesibile.

5.Functiile avansate.

Acesta fiind o statie dual band si facand parte din statiile high-end chinezesti normal ca are o puzderie de functii pe care noi, muritorii de rand nu prea le vom folosi in timpul vietii, printre acestea se afla: deviatie a frecventei, reversare de frecventa, ton de 1750 Hz, cross band receiving and transmitting, etc.

6.Impresii de pe terenul de joc.

Aici am observat cam singurul defect al statiei, nu are buton vertical pentru selectare de canal, asa ca daca vrei sa treci de pe un canal pe altul, trebuie sa scoti statia si sa folosesti tastele, in rest, poate antena un pic cam mare (21 de cm) poate fi un inconvenient. Calitatea sunetului produs de difuzor este foarte buna si volumul poate fi dat foarte tare, ceea ce e un bonus, accepta orice fel de ptt si casti cu mufa kenwood si chiar casti cu mufa 2,5mm stereo, poti asculta radio sau transmisiile celorlalti corespondenti stereo!, eu am folosit niste casti de nokia cu mufa simpla de 2,5mm si am descoperit ca la acelasi volum, totul devine mult mai clar si nu este nevoie ca o transmisie sa fie repetata, in configuratia acesta se poate folosi butonul din lateralul statiei pentru emisie si microfonul incorporat in ea. Durabilitatea este maxima pentru o chinezarie, am scapat-o pe jos de nenumarate ori si am apucat-o de antena etc, a functionat pe temperaturi de 50+ grade (intr-un cort la munte, in plin soare) si la temperaturi de aproape 0 grade, de semenea in conditii de umiditate ridicata si ploaie usoara si medie, nu am avut nici o problema.

6.Concluzia.

La un pret de 80$ cu transport inclus , acesta statie dual band este imbatabila! Cea mai buna statie la raport pret performanta, considerand ca gasesti PMR-uri simple la 2 mil bucata TG-UV2-ul are functii si putere, poate prea multe functii pentru o persoana care nu este in domeniu.
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate