6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: Tokio Marui - AK47

material realizat de
Ruairi

Specificatii tehnice

Fabricant:   Tokyo Marui Japonia
Tip:   AEG
Baterie folosita:   Large Type
Motor:   EG1000, cele mai vechi au EG700
Gearbox:   Versiunea 3
Mod de tragere:   Semi/Automat
Capacitatea magaziei:   standard 68 bile, high Cap: 450 sau 600 bile, drum mag: 1000 / 2500 bile sau cea de 250 bile, scurta, de AK Beta Spetsnaz
Lungime:   870mm
Lungime teava:   455mm
Calibrul tevii:   6.08mm
FPS:    270 – 280fps / aproximativ 85m/s (bile 0.2g)
Greutate:   2900g (cu baterie cu tot)


Pachetul contine: un manual de utilizare, cateva foi cu tinte, catalogul celor de la Marui, 1 buc magazie standard 68 bile, BB Loader, o tija de curatat replica, 200 buc bile cred ca de 0.25g

Background

Adevaratul AK47 (prescurtarea din rusa a: Автомат Калашникова образца 1947 года; Avtomat Kalashnikova obraztsa 1947 goda; "Pusca automata Kalashnikov model 1947")  este o pusca de asalt de calibrul 7.62mm, proiectata si fabricata in Uniunea Sovietica de Mikhail Kalashnikov, in doua versiuni cea cu pat fix AK-47 si AK-47S cu pat rabatabil. 

Proiectul a inceput in 1944, dupa studierea catorva prototipuri de arme automate germane (MP 43, MP 44) si americane (M1). In 1946, prototipul a fost prezentat pentru testele oficiale militare, iar un an mai tarziu, varianta cu pat fix a intrat in serviciu in cateva din unitatile Armatei Rosii. Doar in 1949 a fost oficial acceptata de Fortele Armate Sovietice. A fost folosita pe scara larga de majoritatea statelor membre ale fostului pact de la Varsovia. Este cea mai cunoscuta si mai prolifica arma a secolului XX, o arma legendara pentru durabilitate, rezistenta, ergonomie, simplitate in folosire si intretinere, chiar si din punct de vedere al costurilor de productie. Informativ, numarul modelelor de AK, construite in ultimii 60 ani, in diversele tari care il produc depaseste 90 de milioane.

Prima impresie

AK-47 de Tokio Marui este deja o replica considerata “clasica” in randul airsofterilor.  Sunt detinatorul unui AK-47, construit de Tokio Marui. Il am de un an de zile si desi a fost destul de folosit in “skirmish-uri” nu am de ce sa ma plang de el. Este una din replicile favorite din mica mea colectie. Nu am folosit-o deloc stoc, a mea de cand am cumparat-o a venit cu un arc mai puternic. Dar avand in vedere ca pentru o perioada de timp colegul de echipa si apartament pe atunci, Vympel, a folosit mult timp un AK-47 Tokio Marui stoc, pot sa imi dau cu parerea despre cum se comporta aceasta replica “out of the box”. Faptul ca am vazut replica in actiune m-a determinat sa imi cumpar si eu una la fel.

Functionare si prezentare generala

Tokio Marui fabrica replica AK-47 in 2 versiuni: AK-47, cu pat in care incape o baterie large type, asta insemnand ca este pretabila viitoarelor upgradeuri si AK-47S, modelul cu pat rabatabil metalic, aceasta replica foloseste o baterie mini type de tip stick, ce se gaseste sub cover.

Replica arata foarte bine si extrem de realist. Partile care la arma adevarata sunt din lemn (patul, manerul si ulucul), la replica celor de la Marui sunt dintr-un plastic, care are o granulatie ce imita destul de bine lemnul adevarat. Doar de aproape iti dai seama ca nu sunt din lemn. Desi tot din plastic este si lower receiverul (partea de jos a corpului armei) replica este foarte solid construita.

Absolut toate marcajele care exista pe un AK47 real, exista si pe replica de airsoft (asta din punctul de vedere al celor care tin la astfel de lucruri e un mare plus).

Este grea, are 2900g, cu bateria montata, asta datorita faptului ca are in componenta si piese din metal. Aproape toata partea din fata este metalica, teava externa, tubul de gaz, catarile, tija de curatat (care e mult mai scurta decat la arma reala), tragaciul, garda tragaciului cu mecanismul care prinde incarcatorul, precum si cover-ul si parghia de armare. Cuiul catarii poate fi reglat doar pe inaltime, folosind o cheita metalica, care vine odata cu replica in cutia. Catarea este perfect replicata, cu marcajele ce se gasesc si pe arma reala si la fel poate fi reglata pe inaltime. Parghia de armare este dintr-un metal argintiu, nu este functionala, are o functie pur decorativa (sub ea se ascunde reglajul pt hop-up), dar scoate un zgomot metalic foarte realist atunci cand este “armata”. Patul poate primi o baterie large type destul de mare, ceea ce e un mare plus, mai ales pentru cei care isi planifica upgrade-uri ulterioare. Accesul la baterie se face printr-un capacel care culiseaza in jos, pentru a preveni pierderea lui, se recomanda asigurarea lui cu banda izolanta.

Dupa cum spuneam mai sus, sub parghia de armare, se afla reglajul hop-upului. Pentru a regla hop-upului, se trage parghia de armare, aceasta culiseaza pe o tija, dedesubt exista o parghie care culiseaza fata-spate, daca tragi de ea inspre pat, aceasta miscare va creste efectul de hop up. Daca impingi de ea in sens invers reduci efectul la 0.

AK-47 este considerata una dintre cele mai precise replici din gama fabricata de Marui. Reglajul hop-upului se face foarte simplu si precis. O problema poate interveni datorita faptului ca in urma tragerilor pe foc automat, din cauza ratei de foc mari si a vibratiilor, acea parghie care face reglajul hop-upului se mai misca din loc.

Performante

La prima iesire la un joc cu un AK-47, ramai pur si simplu fascinat cat de precis poate trage, e drept ca viteza mica face ca bila sa petreaca mai mult timp in calatoria inspre tinta, insa are un grupaj excelent pe distante mici si destul de bun pe distante mari. Distanta de angajare, la care ai putea elimina un adversar o estimez undeva intre 30-50 m. Evident aceasta distanta e afectata de o sumedenie de factori: vant, ploaie, temperatura, vegetatie, o tinta in miscare.

Baietii de pe Renegade Recon, au facut un test folosind arme stoc, in conditii care sa simuleze conditiile dintr-o zi normala de joc, utilizand bile de 0.25g Marui.

 
Distanta mica
10 m
Distanta mica
20 m
Total pentru raza mica de actiune
Replica
Puncte
Lovit
Ratat
Puncte
Lovit
Ratat
Total puncte
Lovit 
Ratat
Nr. Focuri
Procent
Acuratete
AK47 TM 39 7 3 17 4 6 56 11 9 20 55% 23,50%

  Distanta medie 30 m Distanta mare 40 m Distanta mare
50 m
Total pentru raza medie si mare de actiune
Replica Lovit Ratat Lovit Ratat Lovit Ratat Lovit  Ratat Nr. Focuri Procent Acuratete
AK47 TM 9 1 4 6 4 26 17 33 50 34% 36,00%

Conditiile in care s-a efectuat testul, 30°C, vant usor, pentru distanta mica s-a tras din pozitie culcat, pentru distantele mai mari de 30 m s-a tras din pozitie fixa cu replica sprijinita pe un genunchi. Arma e stoc si s-a tras luand linia de ochire normal prin catarea armei, fara vre-un dispozitiv de ochire ajutator.

Rata de foc este mai mare decat a unul Kalashnikov adevarat, undeva la 750-850 bile/minut, evident rata de foc depinde de modelul de acumulator folosit.

Cronografiat, un AK-47 Tokio Marui stoc, folosind bile de 0.20g, a scos urmatoarele valori:

 • 1: 90,6 m/s
 • 2: 92,8 m/s
 • 3: 91,0 m/s
 • 4: 90,5 m/s

AK 47-le meu are schimbata teava cu una de precizie Prometheus 6.03mm, arcul este de 110 m/s si bucsi cu rulmenti. Cronografiat cu bile de 0.20g, scoate, in medie 114 m/s. Am avut ocazia sa desfac un AK Beta Spetsnaz facut de JG si un AK 47 de Marui. La Marui lucrul care m-a impresionat este ca absolut toate piesele se imbina perfect si sunt foarte bine finisate.

Principalele neajunsuri pe care eu unul le vad la aceasta replica sunt datorate ratei de foc mari si a vibratiilor care rezulta de aici. De aici apare o problema in cazul surubelelor: cel mic din fata de sub tija de curatat care tine catarea, la fel se intampla cu surubul care tine manerul/pistol gripul sau cu suruburile care prind partea din fata a replicii de corpul acesteia.  Nu e o problema foarte mare, dar replica trebuie verificata mereu si stranse periodic suruburile. Am mai auzit de la posesorii de AK-uri, replici de airsoft, spunand ca incarcatorul tip “banana”, le pune probleme atunci cand trag din pozitia culcat, unii pentru a inlatura acest impediment folosesc incarcatoare scurte de Beta Spetsnaz. Eu unul nu am avut aceasta problema.

Concluzie

E o replica excelenta, solida si durabila, ofera acuratete si o rata de foc mare, in ciuda plasticului folosit, cu foarte putine lucruri care pot ceda in conditiile in care replica este ingrijita. E destinata oricarui jucator de airsoft, fie incepator sau un maniac care umbla tot timpul in ea. In ultimul timp a fost oarecum surclasata de replicile chinezesti care vin cu lemn si corp de metal, evident si la o viteza foarte mare, in detrimentul preciziei. Pentru AK-urile de Tokio Marui exista o multitudine de piese si accesorii, de la diferite magazii, componente interne, piese din metal si lemn care sa inlocuiasca plasticul folosit pe replica in versiune stock, dar si multe kit-uri care transforma complet replica intr-un model cu totul diferit: RPK 47, RPK 74, majoritatea variantelor de AK 74 si chiar o varianta bullpop sau Galil.

Pro

 • O foarte mare atentie acordata detaliilor, marcajele de pe arma reala replicate exact, construita destul de solid.
 • Durabilitate mare – e o replica solida care daca este ingrijita si intretinuta corect dureaza mult in timp.
 • Precizie foarte buna, stock, este cunoscuta drept o replica foarte precisa, beneficiaza si de o teava interna destul de lunga 455mm.
 • Hop Up-ul foarte usor reglabil, simplu si eficient.
 • Variabilitate, exista o mare varietate de piese pe piata, pentru upgrade atat intern cat si extern, facute special pt AK-47 TM.
 • Spatiul din patul armei permite montarea unei baterii large type destul de mari.

Contra

 • Partile din plastic, chiar daca sunt destul de realist replicate, sunt totusi plastic, nu e aceeasi senzatie ca atunci cand simti lemnul adevarat. Tot din cauza plasticului se intampla ca replica sa mai “scartie”.
 • Surubelele trebuie periodic verificate si stranse unde e cazul, pentru ca din cauza vibratiilor tind sa se faca prierdute.
 • Incepe sa piarda teren in fata replicilor chinezesti, care desi nu au precizia unui Marui, vin stoc full metal cu lemn.
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate