6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Comparatie: SIG Sauer P226 - Tokyo Marui vs. KJW

material realizat de
Ruairi

Acest review se vrea o comparatie intre doua dintre cele mai utilizate replici, in randul airsofterilor, ale celebrului SIG Sauer P226, din punct de vedere al aspectului si a performantelor. Acestea sunt : SIG Sauer P226 Tokyo Marui si SIG Sauer P226 Kuan Ju Works.

Scurt istoric

Pistolul SIG-Sauer P226, a aparut odata cu necesitatea unui model care sa inlocuiasca mai vechiul SIG Sauer P220. Acest proiect a fost dezvoltat ca o versiune imbunatatita, de mai mare capacitate a vechiului P220. A fost special construit pentru testele US XM9 din perioada 1982-84, care vizau inlocuirea in cadrul armatei SUA a modelului Colt 1911. P226 a fost unul din cele doua pistoale care au trecut toate testele si au indeplinit toate cerintele tehnice, dar in ultimul moment a pierdut teren in fata celuilalt model aflat in cursa, Beretta 92SB-F, datorita costului mai scazut al acestuia din urma. In pofida acestui fapt, P226, a devenit un pistol destul de popular fiind folosit de politie, armata, forte de securitate din intreaga lume. Printre serviciile care au in uz acest pistol se numara: American highway patrol services, Department of Homeland Security, Defence Intellicence Agency, fortele armate si politienesti britanice care il folosesc sub denumirea de L105A1, Grupo Especial de Operaciones Spania, Blackwater si Navy Seals. Initial a fost disponibil in versiunea de 9mm, dar a fost adaptat si pentru alte calibre .40 S&W si .357 SIG. Original a fost fabricat in Germania, dar acum este fabricat sub licenta si in Exeter, New Hampshire, USA

Prezentare generala

Caracteristici

SIG Sauer P226 TM

SIG Sauer P226 KJW

Lungime (mm)

196mm

195mm

Latime (mm)

25.5mm

26mm

Greutate (g)

810g

1000g

Capacitate incarcator (bile)

25+1

25+1

Viteza bila (m/s)

79.7 m/s

88,8 m/s

Hop up reglabil

da

da

Modelul celor de la Marui, fabricat in doua variante negru sau chrome stainless, te surprinde placut inca din cutie. Cei de la Tokyo Marui intodeauna au acordat o atentie deosebita modului de prezentare si al detaliilor. Pe cutie este o poza a pistolului impreuna cu sigla Navy Seals, pentru ca acestia au in uz acest model inca din anii '80.

Inauntru pistolul sta in cutia de polistiren negru, modelata astfel incat sa tina fix replica, cu spatiu pentru incarcator (spatiu care poate fi folosit pentru eventual un al doilea incarcator, pe care il vei achizitiona mai tarziu) si pentru tija de curatare (cred ca sunt singurii fabricanti de pe piata a caror replici se vand cu asa ceva). Tot in cutie se afla punga cu manualul, catalogul celor de la Marui, cateva tinte din hartie si o punguta cu bile de 0.20g. Pistolul are, obisnuitul deja la Tokyo Marui, dop rosu, care e introdus pe varful tevii, cu rolul de a proteja impotrive prafului si a diverselor impuritati, util atunci cand pistolul e transportat sau depozitat.

Modelul celor de la Kuan Ju Works, de fapt varianta care am testat-o este de la Cybergun, adica un KJW rebranduit, Vine intr-o cutie de polistiren alb, facuta in asa fel incat sa incapa in ea mai multe modele de pistoale din cele comercializate de ei, Pe cutie este o poza a pistolului, pe un fond albastru cu sigla SIG Sauer prezentat ca un produs oficial Cybergun, asta datorita faptului ca au dreptul sa il comercializeze cu trademarks-uri. In cutie se mai afla: un manual, o cutiuta cu sigla KJW, ce contine o punga de bile de 0.20g si doua accesorii care impreuna creeaza un speed reloading system (destinat celor care fac exercitii de tir cu el, pentru ca e relativ greoi de utilizat in teren).

Pistolul celor de la Marui, desi din plastic, este solid si rezistent la uzura, este replicat destul de fidel, foarte detaliat as spune (nu am avut ocazia sa tin unul real in mana). Nu se observa aproape deloc liniile de imbinare ale plasticului, un plastic de calitate, foarte bine finisat. Bavurile se observa in schimb mai bine pe teava externa care e dintr-un plastic destul de slab calitativ. Partile metalice sunt: tragaciul, cocosul, suruburile care tin praselele, butonul/parghia care elibereaza/blocheaza culata, parghia care demonteaza pistolul. Modelul replicat este versiunea mai recenta, cea cu rail de 20mm in partea din fata a garzii tragaciului, fix, pe care se poate prinde o lanterna sau un laser pentru cei care doresc un pistol accesorizat. Praselele, ca si la modelul original, au o textura rugoasa, care permite tinerea ferma a armei in mana, fara sa-i permita alunecarea din mana sau manusa. In partea de jos a praselelor, dupa spatiul in care intra incarcatorul, gasim un locas de unde poate fi agatat un lanyard. Incarcatorul este construit din 2 bucati prinse intre ele cu un surub, accesul in interior se face scotand acel surub si pinul de sus. Intretinut corect si bine uns acesta nu va face probleme, urechiusele din partea de sus, pe unde ies bilele atunci cand sunt trase, sunt dintr-un plastic mai moale, rezistente la rupere. Pistolul este foarte bine echilibrat, destul de greu, 810g, incarcatorul 305g.

Pistolul celor de la Kuan Ju Works, este complet din metal, singurele parti din plastic sunt rotita de la sistemul hop-up, praselele si varful incarcatoarelor. Desi din metal acesta nu pare de o foarte buna calitate, la o prima testare pare destul de rezistent. La fel si modelul de KJW, este modelul mai nou de SIG P226, cel cu rail fix de 20 mm turnat in corpul pistolului, in partea din fata a garzii tragaciului, pe care se pot prinde diverse accesorii. La fel praselele au acea textura rugoasa ca si la modelul original. Pe acest RIS (rail interface system), intre risuri apar urme de bavuri. La fel pe imbinarea praselelor se vad usoare urme de bavuri exact la imbinare, desi am inteles ca e o problema ce apare si la Sig Sauerul original, problema ce poate fi rezolvata cu un pic de rabdare, indemanare si smirghel foarte fin. La fel si el are acel locas pentru lanyard. Incarcatorul este construit dintr-o bucata, interiorul poate fi accesat prin scoaterea unor pini. O deosebita atentie trebuie acordata intretinerii si ungerii lui. Punctul slab al pistoalelor de KJW sunt incarcatoarele care la toate modelele au aceeasi problema, fasaie si scapa gaz. Un ghid util pentru intretinerea periodica a unui incarcator de SIG P226 de KJW gasiti aici .:

Urechiusele din partea de sus, pe unde ies bilele atunci cand sunt trase, sunt dintr-un plastic destul de rigid, predispus la rupere. E bine ca atunci cand gasiti disponibile acele urechiuse sa le achizitionati pentru orice eventualitate, e bine sa aveti in rezerva. Pistolul este destul de echilibrat, evident mai greu decat modelul de la Marui, 1000g, incarcatorul 310g .

Marcajele la Tokyo Marui, bine evidentiate, sunt gravate destul de adanc, originale pentru un SIG Sauer produs in SUA. O observatie, cei de la Marui au decis sa mute inscriptia SIGARMS INC. Exteter–NH-USA, care de obicei este pe partea din fata, dreapta a corpului pistolului langa sigla SIG, pe culata in partea din fata, stanga, sub SIG SAUER P226 Stainless. In locul ei apare scris -TOKYO MARUI CO. LTD-MADE IN JAPAN. Pe teava externa, in portiunea pe care culata o lasa sa se vada, apare marcajul 9mm Para. Deasupra garzii tragaciului in partea dreapta a pistolului este gravat, ASGK U 658921. Praselele de asemenea poarta marcaje, P226 pe stanga si SIG SAUER pe partea dreapta. Incarcatoarele sunt marcate cu SIG SAUER (mm pe stanga si Made in Japan pe dreapta.

Catarile la TM sunt marcate cu puncte albe, foarte usor de folosit, cu care poti lua tinta foarte rapid. Sunt reglabile stanga/dreapta, dar nu si in inaltime.

Marcajele la Kuan Ju Works, nu exista, ei nu au cumparate drepturi pentru a putea fabrica acest model cu trademarksuri, insa acest model fiind rebranduit de Cybergun, care are aceste drepturi are marcaje. Spre deosebire de Marui, ele se afla exact acolo unde trebuie sa fie pe un SIG real, singura diferenta e ca sunt vopsite cu vopsea alba si nu gravate, asa cum ar trebui sa fie. In plus, pe corpul armei deasupra garzii tragaciului apare un F intr-un pentagon, emblema Federatiei Germane de Airsoft. Nu are marcaje pe incarcatoare.

Catarile la KJW sunt marcate cu puncte albe, usor de folosit, din pacate sunt fixe, adica nu se regleaza nici stanga/dreapta, nici in inaltime.

Pistolul ca si cel real, este double action si nu are siguranta, in schimb are o parghie, asa numitul decocker, care aduce cocosul in pozitia initiala (nearmat). Datorita faptului ca e double action, la o simpla apasare a tragaciului pistolul trage, chiar daca e incarcat, primul foc e tras in gol, abia la al doilea ia prima bila din incarcator. Normal pentru o functionare corespunzatoare, inainte de a-l folosi, pistolul se armeaza tragand culata in spate. Astfel intra prima bila pe teava, pistolul fiind armat, pregatit pentru tragere.

Pozitionarea acestui decocker si a parghiei care elibereaza/blocheaza culata, aflata mult in spate in partea stanga, face aproape imposibila folosirea lui de catre un stangaci, dar un dreptaci le poate folosi foarte usor. Desi e o arma foarte greu de folosit de un stangaci, butonul de eliberare al incarcatorului poate fi mutat de pe stanga, pe partea dreapta, pentru o folosire mai usoara.

Modul de dezasamblare, se scoate incarcatorul, apasand butonul de eliberare al magaziei, se apasa in jos pe parghia care elibereaza/blocheaza culata, iar aceasta culiseaza in fata. Si interiorul, desi majoritar plastic la Marui sau metal la KJW, arata destul de solid, la ambele modele, chiar si la cel din plastic. Mai departe in interiorul culatei se afla o tija intr-un arc, impingand de aceasta in fata si apoi in jos avem acces la teava interna si ansamblul hop-up. Teava cu ansamblul hop-up ies din interiorul culatei, tragand de ele in jos si apoi in spate. Pot spune ca pistolul celor de la KJW este o clona in metal, a modelului celor de la Marui, din punct de vedere al internelor, sunt exact la fel.

Sistemul de reglare al hop-up-ului, aflat in capatul tevii interne, sub culata este la fel pentru ambele modele, unul metalic altul din plastic. Reglajul se face usor invartind o rotita catre stanga, dand efectul de hop. Odata reglat, rotita ramane fixa pana la urmatoarea interventie. Este usor de reglat desi faptul ca pistolul trebuie desfacut partial, constituie un inconvenient, mai ales atunci cand acest reglaj se face in teren. Pentru reasamblare se reiau pasii in ordine inversa.

Pe piata se gasesc o mare varietate de piese, corpuri si culate metalice cu diferite marcaje, precum accesorii, construite special pentru modelul P226 Tokyo Marui, venind in intampinarea dorintelor celor mai pretentiosi dintre utilizatori sau chiar a colectionarilor, maniaci la detalii. Acestea nu sunt compatibile insa cu modelul celor de la KJW, pentru care nu exista astfel de piese, doar piese de schimb produse de KJW.

Performante

Testul a fost efectuat luand in catare punctul din centrul tintei tragand din picioare, 10 foscuri, tinand pistolul cu ambele maini. Tinta este luata din sectiunea download a celor de la Real Sword, pentru teste am considerat-o foarte utila dat fiind ca vine la o rezolutie foarte mare si poti sa o printezi in diverse formate. Am folosit gaz Abbey Predator si bile de 0.20g JBU, tragand intr-o tinta la 10 m (atat mi-a permis lungimea apartamentului). Apoi dupa ce le-am incarcat din nou cu gaz incarcatoarele am tras inca 10 focuri pentru a le masura la chronograf. Rezultatul masuratorii in tabelul de mai jos.

Nr. focuri

Valori chrono SIG Sauer P226 Kuan Ju Works

Valori chrono SIG Sauer P226 Tokyo Marui

1

90

80

2

90

80

3

90

80

4

89

80

5

87

80

6

89

80

7

89

80

8

89

81

9

89

79

10

86

77

Modelul celor de la TM, desi plastic are un blow-back destul de puternic, creand un usor recul (Hi-Kick), comparabil cu cel al modelului de Colt Hi-Capa 5.1, produs tot de Tokyo Marui. Ciclul este rapid. Precizia este remarcabila, bilele zboara foarte drept, asta datorita sistemului hop-up reglabil. Grupajul este iarasi foarte bun, dupa cum se poate vedea din rezultatul testului.

Desi viteza e relativ mica, media din 10 focuri e 79.7m/s. Raza de actiune e destul de mare, ceea ce face din el unul dintre cele mai reusite modele din pistoalele produse de Tokyo Marui.

odelul produs de KJW, scoate un zgomot/clinchet foarte placut atunci cand e armat sau atunci cand se trage cu el, datorita metalului din care e facut. Blow-back-ul este mult mai puternic decat la modelul produs de TM, creeand un recul un pic mai puternic. Ciclul rapid si zgomotos. Precizia este destul de buna, au copiat destul de bine hop-up chamberul de Marui. Am reusit sa obtin un grupaj destul de bun, dupa cum se vede din rezultatul testului

in exact aceleasi conditii ca si testul efectuat cu modelul Marui. Raza de actiune asemanatoare cu Marui-ul, insa viteza este mai mare, media din 10 focuri 88.8m/s.

Pro si contra

Tokio Marui - Pro

 • Fiabilitate si performanta foarte bune.
 • Rezistent in timp, daca e folosit si intretinut correct.
 • Foarte solid si bine, echilibrat.
 • Acuratete mare.
 • Un model destul de compact,,, foarte bine replicat, o mare atentie la detalii
 • Trademarksurile gravate arata foarte realist, desi oarecum inexacte.
 • O gramada de piese existente pe piata pentru diferite upgrade-uri sau customizari.

Tokio Marui - Contra

 • Plastic, pentru a-l upgrada cu un metal body, trebuie sa mai platesti cel putin odata valoarea lui, plus ca astfel va necesita un arc de recul mai puternic si valve hi-flow, ceea ce il va face sa manance mai mult gaz.
 • Calitatea proasta a plasticului folosit la constructia tevii interne, bavurile.
 • Puterea destul de mica, in comparatie cu alte modele existente pe piata.
 • Plasticul desi initial arata bine, in timp se lustruieste capatand un luciu, care il face sa para o jucarie.

Kuan Ju Works (Cybergun) - Pro

 • Realizat complet din metal
 • Foarte solid si bine, echilibrat.
 • Acuratete surprinzator de buna
 • Trademarksuri corecte (in versiunea vanduta de Cybergun).

Kuan Ju Works (Cybergun) - Contra

 • Clona a modelului Tokio Marui, copiat cu nerusinare, in cele mai mici detalii.
 • Lipsa trademarksurilor versiunea KJW/ in versiunea Cybergun desi prezente sunt vopsite nu gravate.
 • Eterna problema a incarcatoarelor KJW, scapa gaz, ceea ce e un mare minus
 • Partea superioara a incarcatoarelor, acele urechiuse, sunt dintr-un plastic foarte rigid, ceea ce duce la ruperea lor foarte usor.
 • Incompatibilitatea cu incarcatoarele de Marui care ar rezolva problema scapari gazului.
 • Desi realizat din metal, nu este de foarte buna calitate, un aliaj moale
 • Catarile nu se pot regla, nici macar stanga/dreapta, sunt direct turnate
 • o problema majora la kjw p226 este valve knockerul care cedeaza/se rupe
 • Varietate pieselor existente pe piata este foarte mica, doar piese de schimb si piesele generale de upgrade, pentru ca dimensional difera putin de modelul de Marui piesele construite special pentru modelul TM, nu se potrivesc pe cel de KJW

airsoft.ro

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate