6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Replici Airsoft 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: Well G11 A1 Ingram

material realizat de
Florin VANCEA

Acesta este primul review pe care il fac pentru o replica, asa ca trebuie sa imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare.

Am ales sa incep cu aceasta replica din doua motive. In primul rand, pentru ca am asteptat parca o vesnicie sa o primesc. In al doilea rand, pentru ca aceasta replica chiar merita. Este un SMG gas blow back realizat in cea mai mare parte din metal care poate constitui un excelent side-arm pentru sniperi sau poate fi folosit ca si primary weapon in CQB sau in-doors.

Scurt istoric

Arma dupa care a fost realizata aceasta replica este Ingram M11, produsa de Military Armament Corporation si a fost proiectata de Gordon B. Ingram. Scopul initial a fost dorinta de a se realiza o SMG cat mai compacta, care sa poata fi folosite in operatiuni clandestine. Prototipurile pentru M10 si M11 au fost realizate in jurul anilor 1965 si in anii 1970 au fost vandute in Chile si Yugoslavia, iar mai tarziu spre tari din Asia si America de Sud. Productia a fost sistata in 1976, dar proiectul a fost folosit si de alte companii pentru realizarea unor arme de acelasi tip

 


Specificatii arma:

Calibrul 9x17 Browning Short (.380ACP)
Greutate 1,59 kg empty
Dimensiuni 222 / 460 mm
Lungimea tevii129 mm
Cadenta de tragere 1200 rounds per minute
Capacitate incarcator 16 or 32 rounds
Distanta de tragere 30-50 meters

Replica

Specificatii producator
Greutate: 1,345 Kg
Capacitate incarcator: 32
Lungime: 320 mm
Lungimea tevii: 110 mm
Hop-up: ajustabil
Viteza: 310 fps
Material: ABS + metal

Ambalajul

Daca producatorul ar fi avut in vedere de la inceput acest aspect, acest ambalaj ar fi putut foarte usor sa fie folosit ca geanta de transport. Asta si deoarece protectiile din polistiren extrudat tin replica foarte bine in interiorul cutiei, fara ca aceasta sa se poata misca in voie in interior si protejand-o din toate partile. Manerul de pe ambalaj este sufficient de solid ca sa poata tine cutia cu tot cu replica inauntru. Singura problema este aceea ca ambalajul se deschide pe partea opusa manerului, acest lucru facand sa existe pericolul ca replica sa cada in timpul transportului. Pacat pentru acest aspect.

Continut

Ce gasim dupa ce deschidem ambalajul. In primul rand un manual, scris intr-un engrish destul de inteligibil. Manualul, pe langa pozele in care iti explica cum sa nu impusti animale si oameni contine in ultimele pagini si un ghid complet de dezasamblare a replicii care este facut pe intelesul tuturor, chiar si pe cel al unor ne-avizati ca si mine. In continuare, in cutie se gasesc replica, incarcatorul,  pachetel cu piese de rezerva (o valva pentru partea de gaz a incarcatorului), accesorii (pentru reglare hop-up si incarcare cu bile) si o punga cu bile.


Pe cutie, replica este prezentata cu un amortizor, protectiile de polistiren contin si un spatiu in care acesta ar putea fi asezat, dar din pacate amortizorul nu este inclus in pachet.

Prima impresie

Prima impresie este una excelenta. In primul rand te „loveste” greutatea replicii. Atunci cand ii atasezi si incarcatorul, greutatea este si mai evidenta. Asta in ciuda faptului ca arma este realizata in mare parte din ABS. Din metal sunt numai elementele interne ale replicii si montura de pe teava unde se poate prinde o curea. Incarcatorul este realizat complet din metal. In rest, totul este ABS, dar de o calitate apreciabila, de multe ori fiind nevoit sa ciocanesc incet materialul pentru a-mi da seama ce este, plastic sau metal, textura fiind foarte asemanatoare metalului. Replica seamana – din cate am putut sa imi dau seama din imagini de pe internet sau telviziune – cu varianta reala, chiar daca eu aveam initial impresia ca aceasta ar trebui sa fie oarecum mai mare.

O problema legata de aspectul replicii este data de vopseaua cu care aceasta este acoperita si care tinde sa se stearga in anumite locuri in care contactul dintr piese sau cu diversi factori externi (ziduri, lovituri) este mai pregnant (pe incarcator acolo unde se freaca de patul replicii, pe sina manerului extensibil). Probabil ca un contact mai dur intre replica si un perete de beton ar avea consecinte ne-faste asupra acesteia. Singurele marcaje vizibile pe corpul replicii sunt „G11-A1 CAL 6mm” si „Made in China”.

Catarea este din plastic, dar datorita dimensiunilor relativ reduse ale acesteia, folosirea catarii este oarecum greoaie, chiar si cu patul replicii deschis, cel putin pentru o persoana peste 1.80 m.

O mare problema, cel putin pentru mine este reglarea hop-up-ului, care se face cu o cheita speciala zimtata. Pentru a ajunge la hop-up, se armeaza replica si cu ajutorul cheitei mentionate anterior se ridica sau se coboara hop-up-ul prin invartire. Spun ca este mai greu pentru mine, pentru ca cel putin momentan sunt obisnuit cu elemente externe de reglare ale hop-ului.

Incarcatorul poate contine 32 de bile, care nu sunt deloc suficiente avand in cadenta de tragere a replicii. Intreg incarcatorul se goleste pe foc automat in mai putin de 3 secunde. Marea mea problema la ora actuala, care ma impiedica sa o folosesc ca si primary este aceea ca nu am reusit inca sa identific incarcatoare de rezerva pentru aceasta replica. Cu toate ca ea este o copie a KWA sau KSC MAC 11, nu am reusit sa gasesc nici asa ceva. De fapt, pe langa aceasta mare problema mai este si aceea a gazului, care se termina foarte repede. In medie, poti trage cam 2 incarcatoare cu un plin de gaz.

Pentru incarcarea cu bile, impreuna cu replica vine si un element in forma de palnie care poate fi introdus pe capatul superior al incarcatorului si bilele pot fi „turnate” prin acesta in incarcator. Eliberarea incarcatorului din replica se face prin apasarea verticala a unui buton aflat pe manerul armei, incarcatorul iesind destul de usor dupa aceea.

Functionare

Replica are un buton de siguranta, aflat la indemana, in dreapta tragaciului, poate fi actionat cu multa usurinta prin impingere cu acelasi deget cu care se face si tragerea. De asemenea mai exista si selectorul de tir, cu doua pozitii – S si F, corespunzatoare pentru Semi si Full auto. Acesta se gaseste pe partea din stanga a replicii, comutarea intre cele doua moduri de tragere trebuie sa se faca cu mana stanga (in cazul in care tragatorul este dreptaci si foloseste dreapta pentru a trage.

Pentru introducerea incarcatorului trebuie scoasa replica de pe safe mode, armata prin actionarea butonului rotund din partea superioara a replicii si numai dupa aceea introdus incarcatorul, altfel riscandu-se defectarea unor mecanisme (conform spuselor producatorului). Prin apasarea tragaciului replica devine gata de tragere.

Zgomotul pe care il face replica atunci cand trage nu este foarte puternic, dar intr-o incapere, poate fi relativ intimidant. Oricum, pentru un secondary weapon replica este intimidanta in general

Acuratetea replicii este buna pentru semi-auto cu bile de 0.2 la o distanta de 10 – 15 metri, dar se pierde aproape complet atunci cand se trage in mod full-auto. Viteza nu am masurat-o inca, dar daca este sa il credem pe producator ar trebui sa fie undeva la 90 m/s (300 fps) cu bile de 0.2

In aceasta imagine, testul de tragere a fost la 10 metrii, semi-automatic cu bile de .20. Tinta a fost in format B5 (pentru ca nu am avut altele... un A4 ar fi fost mai bun, mai ales in ceea ce priveste poate celalalte teste). Bilele au intrat fara o dispersie prea mare, una singura iesind complet din tinta.

A doua imagine este de la 15 metri. Dispersia bilelor a inceput sa fie evidenta (poate nici reglajul hop-up-ului nu este cel mai fericit – dar asa cum  am mai mentionat... inca nu m-am obisnuit cu el). Din cele 10 bile numai 4 au atins efectiv cercul tintei, celalalte 6 fiind complet in afara. De la 20 de metri o singura bila a lovit tinta, restul trecand pe langa...

Imagini cu tinta la proba de foc automat nu are rost sa pun, pentru ca nu prea am ce poza... Daca la 10 metri inca mai se poate spune ca se nimereste, la 20 de metri deja bilele nu prea mai ating mijlocul paginii. Oricum, la diferenta intre B5 si o persoana, diferenta de dimensiuni este majora, si in mod sigur, atat in mod automat cat si semi, rivalul va simti bilele atat de la 10 cat si de la 20 de metri.

Ca si side-arm, incape cu usurinta intr-un toc de pistol obisnuit pentru coapsa sau unul de pe o vesta tactica. Asta bineinteles, numai daca incarcatorul este scos. De asemenea pentru purtarea replicii in toc de pistol se poate scoate si patul acesteia.  Pe replica mai exista si o clema pe care se poate fixa o curea tactica.

Per total, replica mi-a lasat o impresie placuta si sper sa se dovedeasca fiabila pe viitor.

Pro

  1. Dimensiunea
  2. greutatea
  3. viteza de tragere
  4. asemanarea cu realitatea
  5. feeling-ul atunci cand o tii in mana

 

Contra

  1. greutatea (e destul de incomoda de carat intr-un toc de coapsa)
  2. viteza de tragere (in sensul ca dupa 2 secunde ramai fara bile)
  3. rapiditatea cu care se goleste gazul
  4. vopseaua care tinde sa se duca din unele parti
  5. modul de reglare al hop-up-ului (cel putin pana te obisnuiesti cu el)
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate