6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Atelier 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Fa si Tu: Incarcator Fals - Arctic Warior L96 Well

material realizat de
Ghost Leader

In urma cu ceva timp mi s-a pus pata sa strang bani pentru un Star AW-338 Sniper Rifle (o replica mai realista a modelului L96) doar pentru ca are incarcatorul pozitionat exact ca la versiunea reala (plus patul rabatabil). Aceasta pozitionare este normala si usor de facut la versiunile pe gaz deoarece pozitia incarcatorului nu este conditionata de marimea mecanismul de armare la versiunile pe arc.

Apoi lucrand la un material pentru 6mm am vazut o poza de la Rhyno care mi-a dat de gandit.

Este vorba de a adapta un incarcator la versiunea cu arc, care sa faca aceasta frumusete sa arate exact ca cea reala. Mai ales ca pe teren deja incepusem sa am senzatia ca joc cu o pusca fara incarcator.

Tot procesul mi-a luat aproximativ 2 ore. Cu putina indemanare cred ca se poate in si mai putin timp.

Procesul

Mai jos se poate vedea o imagine cu versiunea reala pentru politie a L96.

Poza de mai jos arata replica mea - Well L96. Prin comparatie cu poza anterioara se vede destul de bine ca o scapare a celor de la Well este faptul ca nu au realizat incarcatorul extern, fie el chiar si numai de model..

Ceea ce mi-am propus este sa adaptez un incarcator (care bineinteles va ramane nefunctional) la replica realizata de Well. Dupa putin studiu am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit ar fi un incarcator de M14. Se poate folosi dupa preferinta atat versiunea din plastic cat si cea din metal. Eu m-am decis pentru versiunea din metal.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:
 1. una bucata replica Well L96 (in principiu cred ca merge si pe modele de alti producatori)
 2. una bucata incrcator pentru M14 (merge cu orice tip de incarcator, doar ca acesta mi s-a parut cel mai apropiat de cel real)
 3. rigla gradata
 4. creion bine ascutit
 5. cutter
 6. patent
 7. panza de bomfaier
 8. poxipol
Primul pas a fost sa asez incarcatorul peste replica, la aproximativ 2 cm de garda tragaciului. Folosindu-ne de linia formata din cele doua bucati ale corpului replicii, vom pozitiona incarcatorul in asa fel incat sa fie asezat perfect pe mijloc.

Odata trasat conturul incarcatorului, marcajul care urmeaza a fi decupat va arata cam asa:

Urmatorul pas este sa desfacem patul armei prin desurubarea suportului pentru umar (locasul suruburilor este marcat cu sageti) si a suruburilor incercuite cu rosu/indicate prin buline rosii in imaginea de mai jos.

Dupa ce fiecare surub a fost indepartat, cele doua bucati care formeaza patul armei se desfac cu multa atentie pentru a nu le crepa. In afara de suruburi acestea mai sunt prinse cu niste stifturi din metal.

Facem o simulare ca sa vedem cam cum va arata incarcatorul si daca pozitionarea este corecta si nu interfereaza cu alte subansamble.

Dupa ce ne-am hotarat, cu ajutorul unui cutter se adanceste un canal pe modelul facut cu creionul. Acest canal va functiona ca un ghidaj pentru panza de bonfaier impiedicand-o sa o ia in parti. Apoi cu panza de traforaj/bomfaier se decupeaza. In final trebuie sa arate cam asa:

Incarcatorul este destul de lung, asa ca vom mai taia din el. Inainte de asta ii vom scoate partea interioara fiindca noi avem nevoie doar de exterior (la versiunea din plastic a incarcatorului se sare acest pas). Cu ajutorul unui cui sau surubelnite mai subtiri se impinge pin-ul din imagine.

Odata pin-ul scos se poate separa partea interna de cea externa.

Si acum incepe distractia. Cu ajutorul unei rigle se fac urmatoarele masuratori si se traseaza liniile unde se va taia incarcatorul pentru a-l adapta la L96.

Cu ajutorul unui fierastrau pentru metal vom taia cu atentie sa respectam linia trasata cu creionul. Recomand sa se inceapa cu un colt. Merge mai repede asa. La capat avem asa ceva:

Facem din nou o simulare ca sa vedem cam cum va arata incarcatorul montat si daca pozitionarea este corecta si nu interfereaza cu alte subansamble.

Daca totul este in ordine, se aplica poxipol pe partea din incarcator care va ramane mascata de corpul replicii si se monteaza totul la loc. Cam 20 minute nu se va forta incarcatorul si va fi lasat poxipolul sa se intareasca.

La final am descoperit o utilizare neasteptata a incarcatorului. Capacul inferior al incarcatorului culiseaza oferind acces unui spatiu de depozitare. Eu folosesc respectivul spatiu pentru a tine acolo o punga care se poate sigila, cu bile pentru situatii de urgenta si 2 surubelnite hexagonale, necesare pentru a regla hop-up-ul si a strange suruburile care tin patul replicii.

Produsul final arata cam asa:

Recomandari

 • Inainte de a incepe sa demontezi replica iti recomand sa studiezi cu atentie ghidul de dezasamblare al acestui model de replica. Ghidul il gasesti aici .:
 • Inainte de a face o taietura, iti recomand sa faci masuratori de 10 ori, fiindca odata taiat aiurea nu mai poti reveni la stadiul initial.
 • Nu am desfacut modele de L96 realizat de alte firme in afara de Well. Nu stiu daca interiorul replicii tale (exceptand bineinteles cazul in care replica ta este fabricata de Well) permite aceasta modificare.
airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate