6mm pe google plus

6mm pe facebook

spacer

 

 

 

 

6mm 6mm
 
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
publicatie de airsoft + milsim + larp
airsoft
  - replici airsoft
  - mine, grenade, lansatoare
  - consumabile
  - accesorii replici
  - piese de schimb
  - dispozitive optice
  - echipament tactic
  - protectii
  - echipament comunicatie
  - atelier
  - tactica & strategie
  - comunitatea airsoft
  - evenimente airsoft
  - galerie foto-video
6mm, airsoft, milsim

 

p u b l i c i t a t e +

6mm, airsoft, milsim Echipament Tactic 6mm, airsoft, milsim
6mm - Airsoft and Milsim 6mm - Airsoft and Milsim

Evaluare: Husa Modulara Incarcator M249 - Wolfy

material realizat de
Ruairi

Ca orice proprietar de M249, care folosesc incarcator majorat de 2500 bile, tip box, inainte de fiecare joc trebuie sa ii securizez capacul cu o banda de izolat. Acest capac al incarcatorului, sub care se gaseste locasul bateriei, care alimenteaa sistemul ce urca bilele in hop-up chamber si spatiul care se umple cu bile, are prostul obicei de a se desface cand iti e lumea mai draga. Desi, este prins in doua cleme de plastic, care se presupune ca ar trebui sa il fixeze, probabil datorita greutatii bilelor, care se misca incoace si incolo, in acel spatiu destinat lor din incarcator, aplica o presiune pe capac, de aici rezultand desprinderea din acele cleme. Mereu il fixez, preventiv, cu banda de izolat, care ii da un aspect urat.

Discutand problema cu inca un proprietar de M249, am ajuns amadoi la concluzia ca ar trebui facut un sistem de elastic sau velcro/scai, ori o husa care sa imbrace in intregime incarcatorul. Husa, care sa permita accesul la toate facilitatile incarcatorului, dar sa impiedice acel capac sa cada. Ideea a venit dupa ce ne uitam dupa incarcatoare mai mici, cele de 2000 bile, facute de cei de la MAG, care sunt concepute sa arate ca acele pungi din cordura cu fermoar, in care intra banda de cartuse la arma reala. Sunt mai mici si nu sunt atat de incomode ca cel de tip box, evident cordura este in diverse variante de camuflaj.

Dupa aceasta discutie constructiva, l-am apelat pe Horatiu de la Wolfy, pentru ca ei pot face tot felul de pouch-uri custom si diverse accesorii de echipament si i-am expus pe larg problema, aratandu-i si cateva poze. Raspunsul nu s-a lasat deloc asteptat, dupa cateva zile am primit si prototipul, care montat pe incarcator arata asa.

Modelul facut pentru mine este flecktarn, pentru ca asta e camuflajul ce il utilizez. Wolfy il poate face in orice fel de camuflaj doriesti, totul depinde de disponibilitatea materialului in tipul de camo respectiv.

Aceasta husa a fost realizata cu sistem MOLLE ( Modular Lightweight Load-carrying Equipment ),

ceea ce permite agatarea ei de o vesta, ham sau centura modulara, asta in eventualitatea ca folositi mai mult de un incarcator, iar cel de rezerva poate fi purtat agatat de echipament.

Utilitatea ei este evidenta la sfarsitul unei zile de joc pentru ca nu mai este nevoie de banda de izolat. Capacul husei este prevazut cu prinderi cu capse, si se desface foarte usor, facilitand accesul in interiorul incarcatorului, pentru reincarcare sau schimbat bateria. Husa sta foarte fixa si urmareste exact contururile incarcatorului de tip box.

Un neajuns este ca nu poti baga incarcatorul in husa si apoi sa il cuplezi si sa il prinzi pe arma. Acest mic inconvenient se rezolva, prin montarea incarcatorului pe arma, cuplarea lui, iar apoi husa se monteaza peste el, securizandu-l. Spun securizandu-l pentru ca il si fixeaza mai bine intre front grip, bipod si garda tragaciului.

In partea de jos husa este prevazuta cu 4 gauri pentru scurgere a apei,

in cazul in care sunteti proprietar de M249 de Classic Army, specificati ca aceste gauri sa fie inlocuite cu o gaura mai mare, care sa permita accesul la butonul aflat pe laterala de jos a incarcatorului (buton care porneste motorul ce urca bilele in hop-up chamber). Daca nu specificati asta, atunci cele 4 gaurele o sa va stea oarecum in drum atunci cand doriti sa apasati acel buton, e destul de anevios oricum sistemul incat sa mai fie ingreunat si de asta. Daca sunteti insa proprietar de alt model de M249, din cele activate sonor si nu prin acel buton, nu o sa aveti aceasta problema.

In concluzie, husa isi face treaba excelent, securizand perfect atat incarcatorul, cat si acel capac, rol pentru care a fost conceputa. Faptul ca e modulara, poate fi purtata si agatata de echipament, precum si disponibilitatea ei in diverse nuante de camo, acestea sunt deja detalii care ii aduc un mare plus.


wolfy

airsoft, milsim, larp Pentru a te asigura ca nu vei pierde nici un numar din 6mm te invitam sa te abonezi aici .:
airsoft, milsim, larp airsoft, milsim, larp

print page

 

Copyright © 2009 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate

 
6 mm, airsoft, competitie, sport, milsim, tacsim, review, evaluare, bb  
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
 
publicitate, magazin, airsoft
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
spacer
spacer
spacer
Deja Vu
designed by
+ parteneri
+
 
magazinpacpac, ghost gear, airsoft, magazin
parteneri parteneri
 
+ +
6mm, airsoft, milsim 6mm, airsoft, milsim
6mm - Prima Publicatie de Airsoft, Milsim & LARPdin Romania I Copyright © 2009 / 2012 - 6mm. Toate drepturile sunt rezervate